Kviz još jednog profesora pretvorio u milijunaša

Leonard Mlinarić je profesor latinskog jezika i povijesti koji je sinoć osvojio milijun kuna u kvizu Sve u 7. Ovaj 28-godišnji profesor prvi je točno odgovorio na zadnje pitanje ‘Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana?’.

Sinoćnji HRT-ov kviz Sve u 7 pretvorio je 28-godišnjeg profesora iz Belog Manastira u milijunaša. Leonard Mlinarić je završio latinski jezik i povijest te je prvi došao do zadnjeg pitanja s punim plijenom i točno ga odgovorio. Pitanje je glasilo: ‘Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana?’ Mlinarić je, između devet ponuđenih odgovora, izabrao Astanu koja je glani grad Kazahstana i osvojio sedmeroznamenkasti iznos.

www.vecernji.hr

Profesor objašnjava kako dobro pisati

Od sreće potekle suze

Na navedeno pitanje bilo je ponuđeno devet odgovora: Addis Abeba, Astana, Bamako, Kabul, La Paz, Lusaka, N’Djamena, Niamey i Ulan Bator.

Mlinarić se dvoumio između Ulan Batora, koji je glavni grad Mongolije, i Astana u Kazahstanu. Na kraju se ipak odlučio za Astanu te nije iskoristio džoker preskok.

Kad je shvatio da je osvojio milijun kuna, od sreće je počeo plakati, a voditelj Tarik Filipović mu je srdačno čestitao te ga zagrlio.

Na kvizovima briljiraju profesori

– Pozdravio bih djecu kojoj predajem i ispričavam se svima što sam odužio igru, ali znate bila je jedinstvena prilika, poručio je zadovoljno Leonard na kraju kviza, a kasnije je objasnio da mu se zadnje pitanje činilo vrlo jednostavnim i da je samo trebao dobro razmisliti da slučajno ne bi pogriješio zbog treme, izjavio je uzbuđeni Mlinarić koji nema punu profesorsku satnicu i predaje u nekoliko škola u Slavoniji i Baranji.

Pobjedniku su roditelji nezaposleni pa će dio nagrade podijeliti s njima i sestrom, ali još uvijek nema planove što će učiniti s ostatkom novca.

Na kvizu Tko želi biti milijunaš, također je profesorica prva osvojila milijun kuna. Riječ je o Miri Bićanić, profesorici hrvatskog jezika i književnosti, koja je točno odgovorila ‘Sandra Antolić’ na pitanje ‘Koja je TV voditeljica istrčala pariški maraton 2001. godine?’.

Biste li znali odgovor za milijun kuna?

Odgovori