Pretraga

Lajk naš svagdašnji: Smrt studentima!

A- A+

Udri po studentima jer ako oni nemaju, heh, a ‘ko onda ima. Čim stupi na snagu novi pravilnik o menzama, po kojem se usklađuju cijene obroka s višim cijenama obroka i kojim se smanuje broj dopuštenih jabuka i jogurta po grlu studenta s dosadašnjih pet na ,valjda, dva i pol jogurta i dve i pol jabuke odmah očekujemo ekonomsku renesansu. Hrvatska će odmah postat najveća sila u Galaksiji, Amerika i Engleska će se dodvoravati našim mudonjama i lobirati na Markovu trgu za povoljan kunski kredit, Obama će čekat danima pred stanom onog nesretnika kojeg su iselili samo da se slika s Jadrankom Kosor pa da se pohvali malim prijateljima u getu i tako…

Eh šta bi bilo kad bi bilo…Ma Hrvatska je mogla biti Švicarska do sada, ma kaka Švicarska pa ta iBoguteška sirotinja je morala škrabicu od nas moliti, do sada…Po zdravoj pameti i pravdi Hrvatska je imala biti najveća sila u Galaksiji, Amerika i Engleska su se imale dodvoravati našim mudonjama i lobirati na Markovu trgu za povoljan kunski kredit, Obama bi čekao danima pred stanom onog nesretnika kojeg su iselili samo da se slika s Jadrankom Kosor pa da se pohvali malim prijateljima u getu. Nitko se više nikada ne bi rugao našim zastupnicima u svijetu koji, logično je li, onako tek malo natucaju engleski jezik pošto bi čitav svijet morao pričati tečan hrvatski. Svaka pjesma na MTV-u bila bi na hrvatskom jeziku, s tim da bi se neke egzotične zemlje furale recimo na ‘gangsta’ istrijanski dijalekt, a nordijske bi si popevale na zagorski. Cristiano Ronaldo je jamačno imao igrati u INKERA, a Messi u Pomorcu, Kruno Jurčić je imao bar dvadeset puta osvojiti Ligu Prvaka s Barcelonom koju je vodio u šezdeset osam navrata ( nogometnu filozofiju bi im promijenio s ‘tika –taka’ u  ‘tika-krivi pas’ ). 

Eh, braćo moja, šta bi bilo kad bi bilo, samo da Hrvatska od svog osnutka ne vodi boj s najgorom mukom Gospodnjom koja jedan narod može pogoditi. Ista ta kazna Nebeska kriva je za Afere INA, MOL, HEP, HIP HOP, SKOČ, Privatizaciju, propast proizvodnje i izvoza, nezaposlenost među mladima, starima, djecom i sličnom bagrom te Igora Štimca kao izbornika. A taj teret, ta jezovita muka Gospodnja koja se svom silinom obrušila na Hrvate nije ništa drugo nego… Student koji u menzi dnevno pojede i do pet jogurta –naravno!

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Nije lako biti muško

Jovanović VS. Gregory House.

Svatko tko je ikada pogledao TV serijal doktora Housea zna da je za riješenje svakog medicinskoga problema potrebno najprije otkriti pravi uzrok jer je svaka boleština od koje ti otpadaju noge po cesti zapravo posljedica krivog izrasta kose i tako…Svaki put kada se doktoru Houseu u bolnici pojavi nova pacijentica s nikad viđenim oblikom ‘hipervaginije’ on ne gubi smirenost. Okupi svoj tim i onda šaraju po onoj ploči, pa crni da krivu dijagnozu, pa mu se svi smiju, pa onaj žuti pederko nešto natukne, pa ona mala kinezica dođe blizu i tada slika samo stane na krupni plan Gregoreya neobrijana lica, zavlada tišina..’Oh naravno, pokrenite joj terapiju protiv raka hipofize’- Reče Gregory i pokaže se da je, kao i uvijek, u pravu. Bitno je samo pronaći pravi uzrok problema!

Da, ne daj Bože, kojim slučajem Gregorya Housea zamjeni Ministar Žele Jovanović tretman bi izgledao ovako: U bolnici bi se pojavila neka pacijentica s blažim oblikom gripe, no on ne bi izgubio smirenost. Okupio bi svoj tim pa bi šarali po ploči i prouzročili usput aferu ‘Kreda’, pošto bi naručili deset kvintala tog sredstva. Šaraju oni tako pa Zoka reče neku krivu poslovicu, pa mu se svi smiju, ministar Kajin nešto natukne, pa onda Pusićka dođe blizu i tada slika samo stane na krupni plan Željkova lica i ustiju iz kojih vire krvavi očnjaci na sam spomen hrvatskog naroda, zavlada tišina…’ Oh naravno otkinite joj vrat i išupajte slezenu’- Reče Željko i pokaže se da je, kao i uvijek, u krivu. Bitno je samo pronaći krivi uzrok problema!

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Zavjera na maturi ili šta ti je slučajnost

Mitinig

Pojavio se zaista tako, pred neko vrijeme, u sabornici pacijent Republika Hrvatska. Dijagnoza: Dužna toliko da bi svim ministrima bilo najbolje da se odmah bace s litice. Ali ne, naši ministri nisu gubili smirenost. Okupili su se oko ploče i tražili pravi uzrok problema! Jer svak tko je ikada pogledao doktora Housea zna da je za riješenje svakog problema najprije potrebno otkriti pravi uzrok. ‘Da nije možda kriva ova gamad što već dvajest godina krade što god može i rasprodaje državnu imovinu da bi pokrila rate kredita koje su podigli da bi financirali tajne račune na Kajmanskom otočju? A da njih malo pritisnemo i potražimo trag novca i spasimo što se spasiti da ili ih bar kaznimo svima za primjer?’- Možda je nešto takovo predložio premijer pa su mu se svi smijali.’

A da pokušamo preko središnje banke davati povoljan kredit našim brodogradilištima koji bi financirao izgradnju kruzera koji bi pak plovili pod našom zastavom i tako sami sebe isplaćivali i oživili brodogradnju?’ – Možda je predložio ministar Linić dok se na licima ostalih ministara mogao razabrati onaj ‘WTF ‘ pogled i tada slika samo stane, krupni plan Željkova lica i ustiju iz kojih vire krvavi očnjaci na sam spomen hrvatskog naroda, zavlada tišina…’Oh naravno, zabranimo studentima jesti dva jogurta i dve jabuke dnevno, oh naravno to će spasiti našu ekonomiju, pa Nedilje ti krvave, to je pravi uzrok problema’ – reče Željko i pokaže se da je, kao i uvijek, u krivu. Bitno je samo pronaći krivi uzrok problema!

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Vraća li se Hrvatska u srednji vijek? Jok mater ti se vraća

Poskupljanja i budalaštine po menzama

Udri po studentima jer ako oni nemaju, heh, a ‘ko onda ima. Čim stupi na snagu novi pravilnik o menzama, po kojem se usklađuju cijene obroka s višim cijenama obroka i kojim se smanuje broj dopuštenih jabuka i jogurta po grlu studenta s dosadašnjih pet na ,valjda, dva i pol jogurta i dve i pol jabuke odmah očekujemo ekonomsku renesansu. Hrvatska će odmah postat najveća sila u Galaksiji, Amerika i Engleska će se dodvoravati našim mudonjama i lobirati na Markovu trgu za povoljan kunski kredit, Obama će čekat danima pred stanom onog nesretnika kojeg su iselili samo da se slika s Jadrankom Kosor pa da se pohvali malim prijateljima u getu i tako…Nitko više neće biti gladan niti siromašan, žene će nositi isključivo svileno donje rublje, penzioneri će od obijesti početi bacati plastične boce, čim taj broj jogurta i jabuka padne sa dosadašnjih pet na dva i pol po grlu studenta – najvećeg problema moderne hrvatske ekonomije.

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Sva lica gega ili tajica

Bravo majstore

Jedino što me malo jebe u ovom piru bunila jest pitanje: A šta će oni sada napraviti s ova dva i pol jogurta i dve i pol jabuke, paštete, banane, po glavi raskalašenih studenata dnevno? Naime zna se da su prije studenti kupovali po pet jogurata, jabuka, pašteta, banana, samo da bi tako direktno uništavali našu mladu ekonomiju. Ili su ih poštom slali teroristima koji se zavučeni u brda bore protiv našeg naroda. Zna se da su svakim kupljenim jogurtom iznad dva i pol uništili po jednu firmu, ostavili dvoje ljudi na cesti. Nadalje zna se da su ih studenti kupovali samo iz čiste zlobe i da su se potom u svojim luksuznim studentskim penthousima mazali š njiman po golim tjelesima. Ali opet, sve to na stranu, šta će naši vladari, doktori, majstori sada napraviti s tim neviđenim luksuzom od ta dva jogurta po grlu studentu dnevno, ta dva krvava jogurta koja nas upropastiše?

Ali siguran sam da će se, mudri kakvi već jesu, nečega domisliti. Možda da recimo, štatijaznam, sve te jabuke i jogurte nakupe na jednu hrpu i zaključaju u neku veliku tamnu sobu. Onakvu veliku i tajnu sobu u kojoj se već godinama čuvaju pravi razlozi naše sive svakidašnjice. Ta soba je naime jako velika, milijarde je privatizacijskih pljački unutra, milijarde poslova preko veze, milijarde tona tuđe tuge, bit će valjda mjesta da se u nju smjeste i dva i pol jogurta i dve i pol jabuke po glavi studenta -najvećeg problema moderne hrvatske ekonomije.

Naime, kao što svatko tko je ikada gledao prijenos Hrvatskog Sabora zna: Bitno je samo pronaći krivi uzrok problema!

Lajk naš svagdašnji: Smrt studentima!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap