Pretraga

Lajk naš svakdašnji: Dobra i loša vijest za Hrvatsku

A- A+

Tako je protestnu notu protiv izvjesnog napada na Češku Republiku ekspresno poslala Hrvatska gorska služba spašavanja. Zabrinuti jer će Američkim napadom na Češku njihov posao izgubiti osnovni smisao, pošto se zna da tokom ljetnih mjeseci GSS svako petnaest minuta mora helihopterom spuštati Čehe s Velebita.

Nadalje protestnu notu, i to veoma oštru, poslalo je i hrvatsko ministarstvo turizma. Navodno su se Amerikanci uvrijedili sadržajem tog priopćenja te su odmah najavili vojnu intervenciju na Kambodžu.

U malo kojem narodu je radna sposobnost i kvaliteta tako genetski nasljedna kao kod nas Hrvata. Recimo znam jednog direktora javne firme kojem je, da ne povjerujete, i rođena kćerka visoko pozicionirana u istoj toj firmi. Ma ne samo to nego su mu i oba nećaka, sestra i otac tamo uposleni. Eto taj direktor i pola njegove rodbine naslijedili savršene genetske predispozicije da svi budu zaposleni u istoj javnoj firmi. Čudesa.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Savjeti za buduće studente

Druga stvar koja naš narod čini jedinstvenim je neviđena ljubav prema poštenju, nema na kugli zemaljskoj tako poštena naroda. I kad god se netko tako zaposli u javnoj firmi, mi se odmah pobojimo da se nije slučajno kako uvalijo, štatijaznam, preko veze. Onda ovaj jadnik, da bi opovrgnuo insinuacije, mora donijeti crtež svog rodnog stabla iz kojeg se jasno vidi da mu je direktor blizak rod i da je sve transparentno.
Eto baš za pravdu i tu ljubav prema poštenju veže se jedna dobra priča iz Hrvatske koju vam donosim.

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Dobar, loš, ZET-ovac

Dobra vijest

‘ Pravda, pravda, ooo slava nebesima, napokon slatka pravda. ‘ – Ne nisu ovo reakcije nakon oslobađajuće presude za našeg generala Gotovinu, već su to izljevi sreće nakon zaustavljanja stegovnog postupka protiv Zdravka Mamića. Kasno u noć slavio je hrvatski narod poštenu presudu i konačno razmotavanje ovog jugokomunističkog klupka.

Nitko normalan nije mogao ni zamisliti ovakav scenarij i sve mi se čini se ovdje radi o utjecaju ‘više sile’ koja je prosvijetlila pamet našem nogometnom savezu na čelu sa gospodinom Davorom Šukerom – Brendom. Naime, nakon što je na radiju okarakterizirao ministra športa Željka Jovanovića kao Srbina kojem iz očnjaka šiklji krv na sam spomen hrvatskog naroda, očekivalo se da će HNS strogo kazniti gospodina Mamića.

Išlo se čak toliko daleko da su se spominjale neke rigorozne kazne poput odlaska svaki dan u krevet bez mlijeka, ili pak da će ga tri dana poslati u kut maksimirskog stadiona, pa možda čak i natući po goloj guzi jer je bio tako zločest.

No eto HNS je odlučio drugačije i zaustavio stegovni postupak protiv izvršnog vlasnika GNK Dinama. Kako nema šanse da je ova odluka nepoštena, jer to onda ne bi bio hrvatski nogometni savez nego neki drugi, očito je da gospodin Mamić čitavo vrijeme govorio istinu, a HNS je to i dokazao.

Jamačno su ministra Jovanovića uposlenici HNS-a potajice namamili u svoje urede, ili su mu tokom dana ,brže bolje, premjestili mrtvački sanduk u prostorije HNS-a. Zatim su ga pod prijetnjom srebrom, kolca u srce, češnjaka i danjeg svjetla, vezali za stolac.
Možda mu je baš tada gospodin Srebrić na oči doveo, štatijaznam, gospodina Markovića i ogolio njegov bijeli vrat. K

ad je vidio onaj bijeli nevini hrvatski vrat i krvne žile odmah su mu iskočili krvavi očnjaci te je time konačno dokazana nevinost našeg Zdravka.

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Razlozi za ostanak mladih u Hrvatskoj

Loša vijest

No kako malo koja dobra vijest prođe bez svog lošeg pandana, kako malo koja sisata djevojka ima i dobru guzu, to je i ova velika sretna vijest za naš narod okaljana jednom veoma nesretnom spoznajom.

Dame i gospodo, ono čega smo se najviše bojali po ulasku u Europsku Uniju, moglo bi se ostvariti. Naime sve se čini da se spremaju loši dan za hrvatski ljetni turizam. Ne znam znate li, ali Česi su jedni od najbrojnijih posjetioca naše obale. Prosječna češka obitelj tjedno na našoj obali ostavi i do pet eura i lijevu raspadnutu sandalu. Eto baš jutros čitam po netu da je američka političarka Sara Opalin navodno pozvala na vojnu intervenciju na Češku zbog napada dvojice mladih Čečena na Bostonski maraton, logično.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Tehnike seksa i učenja na faksu

Navodno su već mnogi Česi u svojim havajkama iz 71., pod okriljem noći prebačeni u strogo čuvani američki zatvor Guatanamo. Pravdaju se jedni da ne znaju o čemu se radi, da su nevini i da nemaju veze sa bostonskim napadom, ali istu tu priču ionako prodaje polovica terostista privedenih u Gutanamo. Ako je tamnoput ili ima dugu bradu, odmah hapsi to je garant terorist. Ako je Čečen ili mu ime države počinje slično, hapsi odma i to je isto terorist! Strogo je Sara Opalin osudila radikalni islamizam češkog naroda, jednog od najkatoličkijih naroda svijeta.

Kako sa Amerikancima nema puno rasprave samo je pitanje dana kada će krenuti oslobađati jadne Čehe, tako da su oni već sada najebali. Čečeni se pak mogu udarati nogom u guzu i zahvaljivati nebesima na obrazovnom sustavu Amerike, ali to nas u Hrvatskoj uopće ne tješi jer Čečeni ionako ne dolaze na more.

Izdvojeni članak

Lajk naš svakdašnji: Galebarenje – tehnike i taktika

Reakcije iz Hrvatske

I dok pola nacije euforično slavi pravednu presudu pravedniku među narodima gospodinu Mamiću, druga polovica zabrinuta je zbog tamnih sjenki koje su se nadvile nad naš turistički sektor. Tako je protestnu notu protiv izvjesnog napada na Češku Republiku ekspresno poslala Hrvatska gorska služba spašavanja. Zabrinuti jer će Američkim napadom na Češku njihov posao izgubiti osnovni smisao, pošto se zna da tokom ljetnih mjeseci GSS svako petnaest minuta mora helihopterom spuštati Čehe s Velebita.

Nadalje protestnu notu, i to veoma oštru, poslalo je i hrvatsko ministarstvo turizma. Navodno su se Amerikanci uvrijedili sadržajem tog priopćenja te su odmah najavili vojnu intervenciju na Kambodžu.

Copy link
Powered by Social Snap