Pretraga

[LiDraNo ’17] Lovro Rimac u najvećoj laži ovogodišnjeg Lidrana

A- A+

Lovro Rimac, učenik drugog razreda zagrebačke Gimnazije Tituš Brezovački, pod mentorstvom profesorice Sandre Vukić Gjeldum, izveo je monolog baruna Münchhausena iz istoimene predstave koja je do sada izvedena oko 500 puta.

Lovro Rimac foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

[LiDraNo ‘17] Požežanka Ružica Maurus oduševila Hasanaginicom

Hladan zimski dan u Rusiji. Barun Münchhausen mora doći do Petrograda na svom brzom i vjernom pastuhu Pegazu kroz šumu napučenu trometarskim gladnim vukovima. Vožnja ide mirno sve dok ih vuk ne napadne i izjede Pegaza do vrata. Barun uspije uhvatiti vuka uzdama i njegov put do Petrograda odlazi u povijest. Ovo je samo jedna od priča najvećeg svjetskog lašca ili heroja, baruna Münchhausena, koji je odigrao ključnu ulogu u prestanku rusko–turskog rata. On je najlažljiviji lik ikada napisan.

Barun Münchhausen je svakako svestran čovjek koji je do Primoštena došao u mladom Lovri Rimcu kako bi nam prepričao svoje iskustvo s ogromnim i opasnim ruskim vukom kojeg je uspio pripitomiti i zauzdati. I zaista, Lovro na pozornici izgleda kao odrasli muškarac čiji je život sve samo ne dosadan. Zorno prikazuje put i dočarava vučje napade samo uz pomoć stolice i svog tijela.

Izdvojeni članak

[LiDraNo ’17] Maturantica Lara Nekić oduševila s Krležinim Vučjakom

– Tekst sam našao u čitanci iz Hrvatskog jezika za 8. razred osnovne škole i činio mi se kao kratak, efektan i smiješan komad, ‘sjeo’ mi je na prvu i onda sam se za njega i odlučio, objasnio nam je Lovro svoj izbor.

Lovri kazališna pozornica nije strana, s kolegama iz osnovne škole i dvije profesorice, osnovao je amatersko kazalište ‘PAXići’ u Samoboru koje postavlja predstave na mjesečnoj bazi u gradskom kinu. Ovoga mjeseca su postavili predstavu ‘Tko pjeva zlo ne misli’ u kojoj Lovro glumi nezaboravnog gospodina Fulira, a što nam spremaju za travanj možete saznati ovdje

Ostale video klipove, fotografije i članke posvećene LiDraNu, možete pogledati na potonjim linkovima:

[LIDRANO ‘17] Požežanka Ružica Maurus oduševila Hasanaginicom

[LIDRANO ’17] Mlade novinarske nade: Smeta ih nepravda i senzacionalizam u medijima

[LIDRANO ’17] Predstava Nadbiskupske klasične gimnazije ‘Don Frane Bulić’ dobila najviše ovacija

[FOTOGALERIJA] Svi izvođači prve večeri ovogodišnjeg Lidrana

[LiDraNo ’17] Maturantica Lara Nekić oduševila s Krležinim Vučjakom

Copy link
Powered by Social Snap