Pretraga

LIGO: Ilustracijama na zabavan način prikazuju studentsku svakodnevicu

A- A+

Kada ste student, postoje određene situacije u kojima se nalazite svakodnevno, a mislite da ste jedini i da vas nitko ne shvaća. E, pa tu se varate. Grupa mladih pokrenula je projekt LIGO kojim na zabavan način prikazuje studentsku svakodnevicu.

LIGO

Znate onaj osjećaj kada stojite u redu za menzu, gladni i da bi ogradu zagrizli, red se ne miče, a samo metar od vas ostali studenti fino jedu? Ili osjećaj kada ste namjeravali upisati filozofiju na Hrvatskim studijima, ali Sveučilište ukine kvote za sljedeću godinu? Svjesna je takve studentske svakodnevice i grupa mladih okupljena u projekt LIGO. 

Ova kreativna ekipa upravo ovakve situacije bilježi zanimljivima ilustracijama i animacijama, a s mladima ih dijele putem svojih kanala na društvenim mrežama. 

– Nastali smo kao projekt pobjednik natječaja UNIverzI-JA-DA koji su organizirali HAMAG-BICRO, Ministarstvo turizma, Udruga ESI 2016 i Grad Zagreb. Na Europskim sveučilišnim igrama pratili smo natjecanja videom i fotografijama, a radili smo i ilustracije te organizirali photoshootinge. Međutim, nastavili smo s radom i nakon Igara, kaže nam Ivona Mikulčić dodavši kako nam se javila najviše zbog ilustracija koje bi studentima i studenticama mogle biti posebno zanimljive.

Osim interesantnih ilustracija, nakon Sveučilišnih igara počeli su s praćenjem raznih evenata i konferencija, a bave se i izradom promotivnih videa, pa su svoj kreativni i zabavni projekt zapravo pretočili u zanimljiv posao. Snimili su tako prvi službeni video za je zagrebački Barber Shop & Hair Salon, Gospon Fulir. Izradili su video i za Akademiju, edukativni tim koji objedinjuje tri brijačnice – XXL, Španić barbershop i Gospon Fulir. 

– Trenutno radimo promotivni video za AKK VERN’, video s konferencije Chicago Collaboration Week te kratki teaser za LEAP Summit. Na LEAP-u ćemo snimati i neformalni dio, kaže nam Ivona. 

 Ako vam se sviđa ono što ste pročitali i vidjeli u ovom članku, rad ove kreativne mlade ekipe možete podržati tako da ih popratite na Facebooku. Garantiramo da će vas nasmijati.

Copy link
Powered by Social Snap