Pretraga

Liječnici žele da ovoga budete svjesni

A- A+

Liječničkog kadra je u Hrvatskoj ionako premalo, stoga ako se uputite na pregled kada nešto sa zdravljem ne štima, postoje stvari koje liječnici jednostavno nemaju vremena svakome ponaosob objašnjavati.

Stres, nebriga o zdravlju, traženje informacija na krivim mjestima, prakticiranje narodne medicine tamo gdje ona nije potrebna…Sve su to čimbenici koji utječu na zdravlje pojedinca. Postoje osnovne stvari za koje bi vaši liječnici željeli da znate, a nemaju vremena da vam na njih ukažu.


Izdvojeni članak

Film ‘Hobbit’ opasan je po zdravlje

Posao kao uzrok mnoštva problema

Stres na poslu mogući je okidač mnogih zdravstvenih problema, a za starije osobe on može biti itekako koban. Nemali je broj slučajeva moždanih ili srčanih udara, pa ako ne možete promijeniti posao, što je u ovo doba razumljivo, pokušajte utjecati na stres koji vam zadaje. Postoji mnogo načina opuštanja za vrijeme radnog vremena, a samo pet minuta pauze i dubokog disanja može pomoći.

Ne pržite se na suncu

Iako su donedavno ‘reš pečene’ ljepotice bile vrlo in (a ima i onih koji se još uvijek furaju na taj stil), definitivno se ne isplati žrtvovati zdravlje radi prolaznog hira ili mode. Sunce je opasno više nego ikad, a ukoliko ne želite zaraditi rak kože, izbjegavajte solarije i nezaštićeni boravak na suncu. Nitko nije imun na melanom.

Ne tražite dijagnozu na internetu

Mnogi su se puno puta na smrt isprepadali nakon što su simptome svoje ‘bolesti’ ukucavali u google i zatim sa grčem u želucu pošli po mišljenje liječnika. Ne tražite odgovore na internetu. Svaka osoba drugačije reagira na nešto, a najčešće će uzrok vaših problema biti sasvim bezopasan.

Terapiju odradite do kraja

Pogrešno je prestajati s uzimanjem terapije prije nego je to liječnik odredio, iako se vi možda osjećate bolje. Postoji razlog zašto vam je prepisana točno određena doza lijekova kroz određeno vrijeme. Ukoliko prekinete terapiju prije kraja, može lako doći do neželjenih posljedica.

Liječnici žele da ovoga budete svjesni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap