Pretraga

Lijepa gesta uoči blagdana: Gradonačelnik se odrekao plaće kako bi podijelio stipendije

A- A+

Gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević i ove godine najboljim će gradskim studentima dodijeliti stipendije koje se financiraju iz njegove plaće, dok on na svojoj funkciji ostaje kao volonter. U ovoj akademskoj godini iz plaće gradonačelnika dodijelit će se tako ukupno devet stipendija u mjesečnom rasponu od 600 do 1.300 kuna.

Foto: Srednja.hr

– Do ove godine iz moje plaće stipendirali smo brojne studente koji su danas u Gospiću liječnici, inženjeri ili profesori te se nadam se da im je stipendijski novac koristio da dođu do tog rezultata. Sretan sam da to možemo napraviti i ove godine jer veliko je zadovoljstvo pomoći mladim ljudima u ostvarenju njihovih ciljeva, izjavio je Karlo Starčević.

Gospićki gradonačelnik ove godine ponovno se odrekao svoje plaće. Zahvaljujući tome, Grad će dodijeliti devet stipendija u mjesečnom rasponu od 600 do 1.300 kuna.

– Cilj gradonačelnikove inicijative, koju provodi od početka svog mandata, jest podići znanja i sposobnosti svojih mladih sugrađana kako bi se zadovoljila potreba za stručnim kadrovima
na području Grada Gospića. Samim time, kao deficitarna zanimanja od interesa za Gospić u ovoj akademskoj godini izdvojena su elektrotehnika, fizika, kemija, matematika, strojarstvo i medicina. Cilj je ujedno potaknuti studente koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate ili imaju slabe imovinske prilike, na daljnje školovanje, pojašnjavaju iz Ureda gradonačelnika.

Kriteriji za dodjelu stipendija su uspjeh studenta u prethodnoj godini, godina studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne godine, objavljeni
radovi i osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje te deficitarna zanimanja. Natječaj za dodjelu stipendija provodi Povjerenstvo za dodjelu stipendija, a rok za prijavu je 26. prosinca. Tekst natječaja, kao i potrebne obrasce, pronađite na stranicama grada Gospića.

Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića i vlasnik Velebitskog tima | foto: Grad Gospić

 

stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap