Pretraga

Ljetos u Zadru naglo preminula studentica, a sada je utvrđen točan uzrok smrti

A- A+

U lipnju je pod sumnjivim okolnostima u Zadru preminula studentica iz Istre. Sumnjalo se tada da je 22-godišnjak u podstanarskom stanu u Zadru dao djevojci drogu na uživanje od čega je ona preminula dva dana kasnije, kao i da joj nije pružio potrebnu pomoć iako joj je pozlilo. Ovih dana otkriven je točan uzrok smrti djevojke.

Screenshot: YouTube

Kako piše Zadarski.hr, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru obustavilo je istragu protiv 22-godišnjeg Zadranina koji se dovodio u vezu sa sumnjivom smrti 20-godišnje studentice koja je u lipnju preminula u kolima Hitne pomoći na putu do zadarske Opće bolnice.

Smrt je posljedica leukemije

Nakon provedene istrage i vještačenja utvrđeno je da je studentica preminula od posljedica teške bolesti, leukemije, te da davanje droge na uživanje i navodno nepružanje pomoći nije u uzročnoj vezi sa smrću.

Izdvojeni članak

Tragičan kraj potrage za studenticom iz Dubrovnika: Beživotno tijelo pronađeno u provaliji

Iako se na preliminarnim nalazu obdukcije, s obzirom na stanje svih unutrašnjih organa djevojke, sumnjalo da je studentica bila u poodmakloj fazi teške bolesti, nije se točno znalo koja je bolest u pitanju te je li bila svjesna svog zdravstvenog stanja. Dodatna vještačenja su sada potvrdila da je djevojka bolovala od leukemije koja je bila i uzrok njezine smrti.

– Zbog toga je ovo državno odvjetništvo obustavilo istragu u svojoj nadležnosti, te ustupilo predmet Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela davanja droge na uživanje, naveli su u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, prenosi Zadarski.hr.

Hitnu zvali nakon dva dana

Podsjetimo, priča je počela kada je 22-godišnjak i prijatelj djevojke, u stanu 21-godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu, i nakon toga manju količinu marihuane konzumirao sa studenticom. Sutradan mu se djevojka požalila na nesnosnu glavobolju i mučninu. Kako je to smatrao posljedicom mamurluka, 22-godišnjak nije pozvao Hitnu pomoć.

Djevojci se stanje pogoršalo dva dana kasnije, počela je gubiti svijest i tek je tada mladić pozvao Hitnu. Svega nekoliko minuta kasnije, studentica je preminula u kolima na putu do zadarske bolnice. Dan kasnije 22-godišnjak je uhićen i priveden, a u pretresu stana dvojice mladića na Voštarnici policija je kod 24-godišnjaka, pronašla manju količinu marihuane, zbog čega je protiv njega podnijela optužni prijedlog. Protiv njegovog 22-godišnjaka policija je ponijela kaznene prijave za omogućavanja uživanja droge i nepružanje pomoći, piše Zadarski.hr.