Pretraga

Ljubavni poštari iz Poreča

A- A+

Srednja škola iz Poreča na orginalan način proslavila Valentinovo. Pročitajte kako su školski poštari sakupljali ljubavna pisma i dijelili ih po školi.

Škola puna ljubavi Već dvanaestu godinu zaredom u našoj se školi slavi ljubav i to obilježavanjem dana zaljubljenih Valentinova.

I ovog utorka, 14. veljače pod vodstvom školske psihologinje Vilme Bednar dvadesetak učenika 3.htt i 3. thk razreda osmislio je program pun ljubavi i topline koji je prožeo čitavu školu. Školski su poštari sakupljali ljubavna pisma, te ih krajem radnog dana uručili primateljima. Saznali smo da je vladalo veliko zanimanje da se na takav način uputi lijepa riječ, odnosno ljubav pa su se među primateljima našli i profesori.

Na vratima svake učionice dočekalo nas je upozorenje da negativne emocije ostavimo vani, bar ovaj dan neka u razred svi uđemo s pozitivnim mislima i otvorena srca, a svaki je profesor prilikom izlaska trebao zapisati neku poruku ljubavi razredu u kojem je održao sat. Školski su novinari na ulicama Poreča anketirali građane i saznali što misle o ljubavi, te pripremili radio emisiju na Radio Centru. Ništa nije prepušteno slučaju, već su ljubavi otvorena velika vrata i to tako da su ulazna vrata škole postala čistilište.

Simbolično Danteovo čistilište ovom prilikom postao je naš ulazni hodnik, tko god je ušao u školu „očistio se“ od negativnih emocija i bar za taj dan prepustio se ljubavi u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića.