Pretraga

Ludnica u Denveru: 24.152 učenika izostalo s nastave! Provjerite zašto!

A- A+

Svi znamo da je obrazovanje jako važna stvar u životu. Ipak, nekada se dogode stvari koje se događaju jednom u životu. A takve su stvari ipak važnije od jednog običnog utorka u školi. Jedna se takva stvar dogodila prošlog utorka u Denveru, gdje je čak 24.152 učenika izostalo iz škole.

foto: Denver Broncos, Facebook

Svi znamo da su u prošlonedjeljnom Super Bowlu Denver Broncosi pobijedili Carolina Pantherse. Dobro, vjerojatno ne baš svi. Malo koga je ovdje briga za rezultat najvažnije utakmice sezone američkog nogometa.

U Denveru je situacija malo drugačija.

Pobjednici Super Bowla, Denver Broncosi u utorak su imali doček u svome gradu. Pobjeda u Super Bowlu velika je stvar. Sportski ekvivalent zlatu u rukometu, Ivaniševićevom Wimbledonu ili broncu u nogometu u Hrvatskoj.

Građani i navijači ispunili su ulice kako bi pratili pobjedničku paradu svojih heroja, a među njima su bile tisuće srednjoškolaca koju su u to vrijeme trebali biti u školi.

Kako piše Denver Post, škole u tom američkom gradu prijavile su kako je tog dana čak 24.125 učenika izostalo s nastave.Čak 10.000 više nego u ponedjeljak.

S obzirom da se u gradu školuje 90.234 učenika, lako je za izračunati da je s nastave izostalo čak 27% svih učenika. Grad inače ima približno 650.000 stanovnika.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap