Pretraga

Luftić do luftića – kino

A- A+

karlovacinfo.net

Već drugu godinu za redom Karlovac nudi svojim građanima, a i svima ostalima koji su se voljni pridružiti, jedinstveni doživljaj kina na otvorenom. Uz obalu rijeke Korane, na gradskom kupalištu Foginovo, i ove se godine od 29. lipnja do 1. srpnja, te od 6. do 8. srpnja održava open-air kino pod sloganom Luftić do luftića – kino.

Prošlog ljeta ova je manifestacija zamišljena kao pilot-projekt toliko željenog karlovačkog kina, a ujedno je bila i diplomski rad mlade karlovačke nade Marije Ratković, tada apsolventice produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Očekivanja su tada debelo premašena, budući da je u dva dana kino posjetilo preko 2000 ljudi, sjedeća mjesta bila su popunjena, a sve deke i luftići zauzeti, tako da su posjetitelji nosili svoje.

Zbog činjenice da se građanima jako sviđa ideja noćnog kina na velikom platnu, neposredna blizina rijeke i boravak u prirodi, ove godine Riječno kino će filmove prikazivati dva vikenda. Osim u kvalitetnim filmovima raznih žanrova, posjetitelji će moći uživati u bendovima i prijenosu utakmice finala Europskog prvenstva u nogometu. Na taj način će biti ostvarena svojevrsna simbioza filmske i glazbene umjetnosti, što jamči odličnu zabavu.

Program možete pogledati na Facebook stranici Riječnog kina.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap