Pretraga

‘Ma da se zabijemo, boli nas ku**c’: Maloljetnici divljali autom pa se zaletjeli u betonski stup, policija objavila detalje

A- A+

U Novoj Gradiški došlo je do nesreće u kojoj je teško ozlijeđen 17-godišnjak. Mladić je sjeo za volan bez vozačke dozvole, a iz snimke koja se proširila društvenim mrežama vidljivo je kako je jurio prevelikom brzinom, na sugestiju prijatelja prestigao kamion, nakon čega se zabio u betonski stup.

Nesreća u Novoj Gradiški|foto: PU brodsko-posavska

Radio Nova Gradiška objavio je uznemirujuću snimku prometne nesreće koja se dogodila u Novoj Gradiški. Na njoj se može čuti kako mladić u jurećem automobilu nagovara prijatelja da prestigne kamion ispred.

‘Ma da se zabijemo, boli nas ku**c’

Na pitanje ‘Hoćeš?’, suputnik odgovara ‘Ma da se zabijemo, boli nas ku**c’. Nekoliko sekundi kasnije vozač zaista prestiže kamion, a nekoliko metara dalje gubi kontrolu nad vozilom i udara u prepreku. Istodobno se na snimci čuju uzvici ‘Ne! Ne!’.

Prema detaljima koje je objavila PU brodsko-posavska, sudionici su maloljetnici, dakle vozili su bez dozvole, a u prometnoj nesreći koja se dogodila na raskrižju Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića, jedan je teško ozlijeđen.

Izdvojeni članak
prometna nesreća

Evo koliko je djece poginulo u prometnim nesrećama u 2022.: MUP kaže da su često krivci roditelji

17-godišnjak teško ozlijeđen

– Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je stariji maloljetnik (17) upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, dolaskom pred raskrižje, zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka sletio na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnjak, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, stoji u priopćenju policije.

Dodaju u da su policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. No podnose i optužni prijedlog i protiv 16-godišnjeg putnika u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap