Pretraga

Makarski maturant pijančevao na ekskurziji u Pragu pa je nastavnica pozvala mamu da dođe po njega

A- A+

Neprimjereno ponašanje i opijanje na maturalcu jedan će maturant iz Makarske, a vjerojatno i svi njegovi prijatelji iz razreda, pamtiti do kraja života. Naime, upravo je takvo ponašanje ponukalo njegovu nastavnicu da pozove majku mladića da dođe po svog sina u Prag. I majka je otišla.

Foto: pixabay

Kako piše Slobodna Dalmacija, jedna je nastavnica iz Srednje strukovne škole u Splitu pozvala majku da po sina dođe na maturalac u Prag. Razlog je neprimjereno ponašanje mladića, odnosno opijanje. Slobodna Dalmacija piše kako je riječ o svojevrsnom presedanu i kako se ovakav događaj u Splitu ne pamti. Ravnatelj Srednje strukovne škole Momir Sumić o slučaju nije želio previše razgovarati.

Izdvojeni članak

Mlada profesorica prvi put vodila učenike na maturalac pa nam prepričala sve (ne)zgode toga iskustva

– Postupilo se sukladno Pravilniku o izvanučioničkoj nastavi, kojim je reguliran protokol. Nastavnici su postupili po pravilniku i to je sve što imam za reći, kazao je Sumić za Slobodnu Dalmaciju.

Naime, u Pravilniku o izvanučioničkoj nastavi (jer je maturalac upravo to) pod obaveze učenika navodi se primjereno ponašanje, te se ističe kako učenici ne smiju uzimati ili poticati druge učenike na korištenje alkohola, duhanskih proizvoda i opijata. Uz to, Pravilnik obavezuje roditelje da dođu po svoje dijete u slučaju bolesti ili težih povreda određenih pravila. Ipak, Pravilnik ne navodi što bi to točno bile teže povrede pravila, i je li to pijanstvo.

Kako je kazala razrednica mladića, Nada Šimić, predložila je nastavnici da s pozivanjem majke pričeka do jutra dok se učenik otrijezni, no ona je to odbila jer je smatrala da je takav postupak ujedno i upozorenje učenicima.

S mladićem je u hotelu ostao nastavnik, a njegovi školski kolege otišli su u razgledavanje grada. U 13 sati, kada se maturant otrijeznio, u Prag je stigla i njegova majka, koja je platila oko 900 kuna povratnu kartu do 1.100 kilometara udaljenog Praga te još 455 kuna za sina, piše Slobodna Dalmacija.

Makarski maturant pijančevao na ekskurziji u Pragu pa je nastavnica pozvala mamu da dođe po njega
Share via
Copy link
Powered by Social Snap