Pretraga

Makedonsko čudo od djeteta: S devet godina postao najmlađi inženjer Microsofta u svijetu

A- A+

Marko Čalasan je 14-godišnji genije kojeg svjetski mediji ubrajaju među 25 najpametnijih tinejdžera na Zemlji. Makedonac je u dobi od devet godina postao najmlađi inženjer Microsofta, a onda je od predsjednika Vlade dobio na poklon informatičko tehnološki laboratorij.

Makedonac Marko Čalasan je jedan od najpametnijih tinejdžera u svijetu, a tu titulu zaradio je zahvaljujući činjenici da je prije pet godina postao najmlađi Microsoftov inženjer.

Izdvojeni članak

Genijalan izum dvojice studenata oduševio svijet

S dvije godine naučio čitati i pisati

Mladi genijalac je već s dvije godine znao čitati i pisati, a u dobi od četiri godine naučio je engleski jezik.
Glavni menadžer Microsofta u Sloveniji Matej Potokar izjavio je da je tada devetogodišnji Marko po pitanju tehnologije čudo od djeteta.

Dječak je u Ljubljani dobio certifikat za sisetem-inženjera, a Potokar tvrdi da mu je dovoljno svega pola sata da pokaže sve svoje kvalitete.

Marko ne igra igrice jer je mišljenja da mu ne nude ništa pametno i smatra da bi njegovi vršnjaci također trebali na drugi način skraćivati slobodno vrijeme. Iako savjetuje druge da ne bulje u ekran, priznao je da za računalom u prosjeku provodi četiri-pet sati, a ponekad i preko deset.

Izdvojeni članak

Trikovi zbog kojih će vas smatrati genijalcem

Otvorio informatičku školu u Skopju

Jednom prilikom je izjavio kako bi htio živjeti u Americi jer bi tako bio u blizini najnovijih tehnoloških dostignuća te blizu Microsofta.

Nevjerojatni 14-godišnjak je sa svojim roditeljima u Skopju otvorio informatičku školu za djecu, a od premijera Makedonije dobio IT laboratorij na poklon kako bi što više naučio i napredovao.

Copy link
Powered by Social Snap