Pretraga

Maloljetni motociklist usmrtio 15-godišnjakinju: ‘Tek se upisala u srednju, bila je kći za poželjeti’

A- A+

Stravična tragedija dogodila se u noći sa srijede na četvrtak u mjestu Orebić na Pelješcu. U njoj je život izgubila 15-godišnja djevojka na koju je motorom naletio 17-godišnji mladić sa ‘svježom’ vozačkom dozovlom.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

Prema riječima očevidaca 15-godišnja Orebićanka na zebri je s još dvije prijateljice pokušavala prijeći cestu, kada je na nju motociklom naletio 17-godišnjak s tek dobivenom vozačkom dozvolom. Djevojka je pod naletom odbačena 50 metara u daljinu i nije joj bilo spasa. Kako doznaje Jutarnji list, s mladim vozačem je na motociklu bila 18-godišnja prijateljica. Ona je nakon stravičnog naleta s ozljedama opasnima po život helikopterom prebačena u splitsku bolnicu.

Izdvojeni članak

Hrvatska zavijena u crno: U teškoj prometnoj nesreći poginule dvije učenice

Prema riječima očevidaca, roditelji su bili shrvani, majci je pomagala i hitna, a nesreća se dogodila kada se 15-godišnjakinja s prijateljicama vraćala s koncerta. Maloljetnik je u mjestu poznat kao ljubitelj brze vožnje.

– Taj je mladić nezaustavljiv. Voli brzinu, brdski biciklizam, a bome i motore, i često si zna tepati ‘ja sam brz i vatren’. Tu je noć bio s prijateljima kod pekare, koliko sam čuo. Ostavio je svoj novčanik i mobitel te odlučio provozati prijateljicu do rive. Pri povratku, njegovo vozačko neiskustvo došlo je na naplatu. Poginula je nedužna djevojčica, a druga je teško ozlijeđena. Po mjestu se priča da mu otac nije htio kupiti motor, ali se majka sažalila i kupila mu ga. A što se poginule curice tiče, još sam pod dojmom. Tek se upisala u srednju školu na Korčuli, a dok je bila u osnovnoj, bila je nagrađivana na županijskog razini. Bila je kći za poželjeti, od pristojnosti i prekrasnog kućnog odgoja do volje za obrazovanjem, kazao je za Jutarnji list mještanin Orebića.

PU dubrovačko -neretvanska provodi obradu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije, kao i da se otklone sumnje da je 17-godišnjak doista vozio motor, a ne možda prijateljica, prenosi isti izvor.