Maloljetnici prijavili šibenskog vjeroučitelja zbog seksualnog zlostavljanja pa ga uhitila policija

Vjeroučitelj i voditelj župnog zbora u Šibeniku priveden je u policiju zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloljetnike.

foto: Pixabay.com

Uhićen je prošlog tjedna zbog zlostavljanja u župi, ali je ubrzo pušten na slobodu. Prema informacijama koje donosi Šibenik IN, sredinom prošlog tjedna vjeročitelj je pokušao pipati jednog maloljetnika snažnije građe. Mladić mu se oštro suprotstavio i roditeljima ispričao što se dogodilo.

Četvero djece danas svjedočilo na sudu protiv pomahnitalog vjeroučitelja, on iznio suludu obranu

Roditelji su zatim o tome razgovarali sa svećenikom koji upravlja župom, u kojoj se to dogodilo. Taj svećenik je odmah slučaj prijavio policiji, nakon čega je voditelj župnog zbora uhićen, a maloljetnik pozvan na informativni razgovor.

No, mladić koji je bio svećenikova žrtva, u međuvremenu je doznao od prijatelja da su i oni imali bliski susret s tim vjeroučiteljem pa je policija zbog tih okolnosti ispitala još dvojicu maloljetnika.

Prema informacijama Šibenik IN-a, osumnjičeni je odlukom suca istrage Županijskog suda u Šibeniku ubrzo pušten da se brani sa slobode, uz veliko nezadovoljstvo roditelja, dječaka i policije.

Odgovori