Pretraga

Marijan Ban odriče se zarade od rukometne himne ‘Morska vila’: Sredstva idu za obnovu škole u Sisku

A- A+

U najnoviju humanitarnu akciju Hrvatskog društva skladatelja uključio se i Marijan Ban, među ostalim, i sada posebno aktualno, poznatog po rukometnoj himni ‘Morska vila’. Naši rukometaši uskoro će zasjati pa ćete tu pjesmu slušati na svakom koraku. A Ban od toga neće uzeti ni lipe. Svog se udjela zarade odrekao, a sredstva će umjesto njemu ići za sanaciju štete na Glazbenoj školi Sisak.

HDS ZAMP pokrenuo je humanitarnu akciju za glazbenu školu u Sisku u sklopu koje je anketirao sve svoje članove nudeći im mogućnost da se odreknu autorskih naknada u određenom obračunskom razdoblju za emitiranje jedne pjesme, kako bi se taj novac mogao preusmjeriti u dobrotvorne svrhe, piše Slobodna Dalmacija.

Glazbena škola Frana Lothke u Sisku pretrpjela je značajnu štetu uslijed razornih potresa koji su krajem godine pogodili središnuu Hrvatsku. Zato su iz Hrvatskog društva skladatelja odlučili složiti playlistu, kako su to napravili za vrijeme poplava prije šest godina, te organizirati humanitarnu akciju.

Kompletnu će playlistu objaviti za koji dan, no svakako je vijest, što doznaje Slobodna, da se Marijan Ban već odrekao svog udjela zarade za rukometnu himnu ‘Morska vila’, koja će zbog aktualnog Svjetskog rukometnog prvenstva stalno biti na radio pa tako i skupiti značajan novac za obnovu sisačke glazbene škole.

Marijan Ban odriče se zarade od rukometne himne ‘Morska vila’: Sredstva idu za obnovu škole u Sisku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap