Pretraga

U Zagrebu zaraženo dvoje učenika različitih škola, 44 ih završilo u samoizolaciji

A- A+

U protekla 24 sata zabilježeno je 280 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 2.103. Samo dva nova slučaja zabilježena su u Koprivničko-križevačkoj županiji, koja je od danas donijela preporuku o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave. Istodobno, jedan razred u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji završio je u samoizolaciji, kao i nekoliko razreda u Brodsko-posavskoj. Pozitivna su i dva učenika u dvije zagrebačke škole.

Ilustracija: Orna Wachman; Pixabay

Nakon Istarske, Međimurske, Karlovačke i Koprivničko-križevačka županija donijela je preporuku o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije.

U KKŽ maske ostaju obvezne u zajedničkim školskim prostorima

Odluka stupa na snagu ove srijede, a izuzete su od nje mješovite grupe u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

Izdvojeni članak

I treća županija ukinula obavezu nošenja maski u učionicama, ali ne u svim školama

– Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera, priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije.

U Bjelovarsko-bilogorskoj i Brodsko-posavskoj razredi u samoizolaciji

Istodobno, jedan razred u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji završio je u samoizolaciji, kao i četiri nastavnika. U toj županiji danas je ukupno pet novozaraženih.

– Među novooboljelim osobama od koronavirusa jedan učenik pohađao je nastavu u Osnovnoj školi Rovišće i uslijed toga nadležna županijska epidemiološka služba stavila je u samoizolaciju jedan razred Osnovne škole Rovišće i četiri nastavnika, priopćeno je iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

U Brodsko-posavskoj 14 je novozaraženih, a danas su u toj županiji još dva razreda stavljena u samoizolaciju.

Kako piše Index.hr, zbog jednog pozitivnog učenika u izolaciju je stavljen još jedan razred srednje Medicinske škole u Slavonskom Brodu s ukupno 26 učenika, a izolacija je određena i za dvoje nastavnika. Tako je ukupno u ovoj školi, uz dva pozitivna učenika, u izolaciji ukupno dva razreda s 46 učenika te dva nastavnika, a za ove razrede se nastava organizira na daljinu po modelu C. U preventivnu izolaciju je stavljen i jedan razred u srednjoj Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu zbog jednog na COVID-19 sumnjivog učenika koji je testiran i čiji se nalaz očekuje.

Dopuna tekstu, 16. rujna u 11:42h: I u Zagrebu zaraženi učenici

U Zagrebu je danas zabilježeno 27 novih slučajeva, a pozitivno je i dvoje učenika.

– Unutar ovih 27 zabilježena su dva pozitiva učenika u dvije osnovne škole. Posljedično tome, 44 učenika je dobilo mjeru samoizolaciji i jedan nastavnik. Trenutno je u tijeku epidemiološki izvid u jednoj srednjpj školi, gdje smo zabilježili grupiranje simptoma, danas će se provesti testiranja pa ćemo o tome više sutra izvjestiti, rekla je na konferenciji za medije dr. Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Tekst će se dopunjavati pristizanjem novih informacija.

U Zagrebu zaraženo dvoje učenika različitih škola, 44 ih završilo u samoizolaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap