Pretraga

Mate Rimac održao predavanje na Stanfordu: Evo o čemu je govorio

A- A+

Mladi i uspješni hrvatski poduzetnik Mate Rimac, održao je predavanje na jednom od najprestižnijih američkih sveučilišta – Stanfordu. U srcu Silicijske doline, govorio je o svojim ostvarenjima planova studentima, ali i konkurenciji iz Tesle te predstavnicima velikih divova poput Googlea. Između ostaloga najavio je zapošljavanje oko 150 novih ljudi, uglavnom inženjera. 

Screenshot: RTL

Mate Rimac jučer je imao čast držati predavanje na uglednom Stanfordu. Govorio je o svojoj viziji te planovima pa je između ostaloga istaknuo da namjerava u ovoj godini zaposliti 150 ljudi, uglavnom inženjera.

Izdvojeni članak

Mate Rimac – Prva javna osoba u Hrvatskoj koji je kritizirao svoju srednju

Ostat će poslovati u Hrvatskoj iako je to teži put

– Otvorit ćemo urede u svijetu, ali još uvijek želim ostati u Hrvatskoj, jer mislim da je moguće i želim pokazati da je to moguće. Da je to najlakši put, siguran sam da nije, ali netko to mora, rekao je Rimac pred okupljenima, a izvještava RTL.

Mate je između ostaloga govorio o svojim početcima, razvoju tvrtke te o kompleksnosti poslovanja iz Europe, objašnjavajući gdje je točno Hrvatska, usporedivši njen BDP s godišnjim prihodima Googlea ili BMW-a.

Govorio je i teškoćama koje je predstavljala nabavka željenih, ali skupih dijelova, pogotovo za nekoga tko želi izraditi vrlo male serije vozila te o tome da je investitor na kraju povukao novac zbog toga što Mate nije želio preseliti tvrtku u Abu Dhabi.

Izdvojeni članak

Osmogodišnji Petar aplicirao za posao u Rimac Automobili

Još 150 ljudi će zaposliti u ovoj godini

Kako piše Netokracija, tvrtka je potom počela izrađivati dijelove za druge kompanije, ali i za sebe, zbog čega je uspjela i ‘preživjeti’ teško razdoblje. Danas izrađuje sve dijelove potrebne za svoja vozila, uključujući i softver, osim nekih standardnih kao što su kočnice. Proširili su se i na druga područja osim automobila, poput električnih motocikala, nautike, pa čak i na kolica za invalide.

Rimac Automobili postali su profitabilni 2012., nakon čega je slijedila i investicija. Trenutno ima 150 zaposlenih, a do kraja godine taj se broj želi udvostručiti.

Sve u svemu, očito da i najbolji mogu učiti od Hrvata obzirom da je Mate već treći poduzetnik koji je na Standfordu držao predavanje.

Copy link
Powered by Social Snap