Pretraga

Mate Rimac svojim izumom promijenio život mladiću u električnim kolicima

A- A+

Rolly Bugnar mladić je kojemu je život znatno olakšao mladi hrvatski inovator Mate Rimac zahvaljujući svojoj tehnologiji. Naime, Rolly je nepokretan te se kreće pomoću električnih invalidskih kolica koja je Rimac unaprijedio novim baterijama koje jednim punjenjem omogućuju put od čak 60 kilometara.

Screenshot YouTube

Zbog svog tjelesnog stanja Rolly Bugnar se jedino može kretati pomoću električnih invalidskih kolica. No, zbog slabih baterija Rolly je često bio lišen određenih stvari poput odlaska kod prijatelja koji živi na kilometar i pol brdovitog puta od njegove kuće. Kako redovito prati vijesti iz svijeta automobila i motora, odlučio je pomoć potražiti kod Mate Rimca – poznatog mladog hrvatskog inovatora koji je proizveo prvi električni automobil na svijetu.

Izdvojeni članak

Najnagrađivaniji mladi inovator Mate Rimac našao se pred najvećim izazovom do sada

Novim baterijama promijenio život nepokretnom Rollyju

– To mi je neka osnovna svakodnevica, da prijeđem barem ta tri kilometra dnevno, objašnjava Rolly dodajući kako dugo nije mogao posjećivati svog prijatelja jer mu baterije u električnim kolicima nisu mogle izdržati dugo.

Zatim se obratio osnivaču tvrtke Rimac Automobili jer sve baterije s tržišta koje je isprobao nisu zadovoljile njegove potrebe, to jest bile su preslabe.

– Rolly mi se iz prve svidio, jako je pametan i inovativan, želi unaprijediti tehnologiju koja postoji, nije se pomirio s tim što danas postoji na tržištu i zato smo mu odlučili pomoći, izjavio je Rimac koji je ovim pothvatom pokazao kako njegova je njegova tehnologija za izradu električnih automobila i motora primjenjiva i na druge stvari.

Izdvojeni članak

Ekipa CNN-a došla u Hrvatsku zbog studenta VERN’a – izumitelja prvog električnog automobila

Umjesto 10, Rolly prelazi jednim punjenjem do 60 kilometara

Zahvaljujući Mati Rimcu, Rolly je dobio nova električna kolica koja sadrže baterije sa životnim vijekom do 10 godina te jednim punjenjem može prijeći i do 60 kilometara. Usporedbe radi, starim baterijama mladić je mogao prijeći svega 10 kilometara, a vijek baterija bio je godinu dana.

Već sedam mjeseci Rolly Bugnar koristi nova kolica i kaže da ne primjećuje nikakvu razliku u snazi kolica od prvog dana kada je sjeo u Rimčev izum. Presretan je što je zahvaljujući novim baterijama u prilici da samostalno i neovisno odlazi u posjetu prijateljima, bavi se svojim hobijima i istražuje svijet oko sebe.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap