Pretraga

Maturant završio u zatvoru: Nakon sukoba s Torcidom policija uhitila 42 osobe, među njima dosta mladih

A- A+

Među uhićenima nakon sukoba Torcide i policije nekolicina je mladih, a jedan od njih, kojemu je određen i istražni zatvor, je maturant. Policija ih tereti za narušvanje javnog reda i mira, uglavnom s elementima nasilja.

policija automobil kombi

Policija | Foto: Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Iako već sigurno koračamo prema sredini tjedna, još uvijek se u javnosti naveliko priča o kaosu koji je nastao u subotu navečer na odmorištu Desinec, nedaleko Karlovca, gdje su se navijači splitskog Hajduka – Torcidaši – sukobili s policijom.

Mladi završili u zatvoru, među njima i maturant

U jeku nastale situacije nekolicina je policajaca upotrijebila vatreno oružje i tako je, na koncu, upucano četvero osoba, no prema informacijama kojima mediji trenutno raspolažu, svi su van životne opasnosti. Policija je provela kriminalističko istraživanje i ukupno je uhićeno 42 ljudi u rasponu godina od 19 do 44. Očekivano, nekima od njih određen je istražni zatvor, a kako pišu mediji, među zatvorenima je zapravo najviše mladih; konkretno, kako je za Novu TV rekla Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici, radi se o mladima ispod 24 godine starosti, a jedan od njih je i – maturant.

– Od ovih 10 kojima je određen istražni zatvor samo dvojica su ranije kazneno osuđivane osobe. Jedan je baš zbog istovrsnog kaznenog djela s elementima nasilja i ovakvog ponašanja, dok ova ostala osmorica ranije nisu kazneno osuđivani. Nažalost, radi se o osobama vrlo mlade životne dobi godište 98, 99, 2001, 2002, 2003, zadnje imamo i jednog maturanta. Dakle, riječ je o osobama mlađe životne dobi, izjavila je Blažeković za Novu TV.

Policija počinitelje sumnjiči za narušavanje javnog reda i mira, uglavnom s elementima nasilja, a prema izjavama glasnogovornice Blažeković, tek su dvojica počinitelja ranije poznata policiji zbog sličnog ponašanja.

‘Pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje’

Podsjetimo, kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, tijekom organizirane pratnje, oko 21.35 sati, Torcidaši su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec. Kako se ovih dana pisalo u medijima, tvrdili da su da im nije bilo omogućeno da jedu, piju ni odu na toalet. Blokirali su tako sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a u nekom je trenutku, kako policija tvrdi, nekoliko stotina navijača fizički nasrnulo na policiju.

– Utvrđena je sumnja da su osumnjičenici, nakon zaustavljanja prometa, trčeći krenuli prema benzinskoj postaji i bacali različita aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce za piće, kamenje, iščupane prometne znakove, protupožarne aparate, kante za otpad i druge predmete na policijske službenike koji su opservirali benzinsku postaju i pratili kolonu vozila s navijačima, izvijestila je zagrebačka policija,.

O svemu se ovih dana oglasilo i nekoliko sveučilišnih profesora, sociologa i stručnjaka, a iz Torcide su za sve optužili policiju.

policijski kombi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap