Pretraga

Maturanti, prijavite se: Održava se Sajam stipendija, predstavit će se i strani fakulteti

A- A+

Ove godine održava se 18. po redu Sajam visokog obrazovanja i stipendija na kojima će se budućim studentima predstaviti brojni fakulteti i institucije. Sajam se održava virtualno, a za pristup digitalnoj platformi potrebna je prethodna registracija.

Sajam visokog obrazovanja i stipendija

Foto: Sajam visokog obrazovanja i stipendija

Online Sajam visokog obrazovanja i stipendija, jedan od najvećih obrazovnih događaja u ovom dijelu Europe, održat će se u srijedu 12. listopada od 12 sati na digitalnoj platformi. Sajam je namijenjen svim srednjoškolcima, studentima, njihovim roditeljima i nastavnicima te je sudjelovanje u potpunosti besplatno.

Organizator sajma je Institut za razvoj obrazovanja, a ove godine naglasak će biti na STEM područjima, odnosno na znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici. Isto tako, važan dio sajma bit će i struke koje tradicionalno nisu prepoznate kao dio tog područja, pa organizatori najavljuju razotkrivanje skrivenog STEM-a. Takva se zanimanja na prvu ne čine povezana s tim područjem, a važna su za mnoge poslove današnjice i budućnosti.

Izdvojeni članak

Ministarstvo donijelo odluku o STEM stipendijama: Dodjeljuje ih se drastično manje nego ranijih godina

Na sajmu predstavit će se nekoliko fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a to su Agronomski fakultet, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet prometnih znanosti, Rudarsko-geološko-naftni fakultet i Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta. Uz njih, dio sajma bit će Sveučilište u Rijeci, Agencija za mobilnost i programe EU, Veleposlanstvo Kanade u Hrvatskoj, British Council, Central European University iz Austrije te Sveučilište u Novoj Gorici iz Slovenije.

Sajam podupiru i gradovi Zagreb, Rijeka i Zadar. Prijave za sve zainteresirane otvorene su na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap