Pretraga

Maturanti riješili biologiju: Ako ste htjeli ‘brutalni’ postotak, trebalo je dosta učiti

A- A+

Jutros se pisao ispit državne mature iz biologije, pa smo pitali maturante kako je izgledao test i kako su ga riješili. Dok su neki priznali kako je test bio relativno lagan, ukoliko imate temeljna znanja, drugi su rekli kako su se jako dugo za njega pripremali jer su htjeli vrhunski rezultat.

Maturantima je ovaj tjedan počela državna matura iz izbornih predmeta, a danas je na redu bila biologija. Mnogima vrlo teški predmet, za koji treba dobrano zagrijati stolicu. Po završetku pisanja testa, zaustavili smo grupicu maturanata koja nam je ispričala dojmove o ispitu iz ovog predmeta.

Tako su nam neki maturanti rekli da je test bio relativno lagan, i to na razini opće kulture. Ukoliko ste imali temeljna znanja iz ovog predmeta, mogli ste sasvim u redu riješiti test, rekao je maturant Igor iz Klasične gimnazije u Zagrebu. 

– Ako ste učili, mogli ste dobro proći ispit. Nijedno pitanje nije bilo prekomplicirano. Za ispit sam se pripremao tjedan dana, rekao je Igor.

Izdvojeni članak

Završio ispit iz informatike: Teorija bila lagana, problem stvorili zadaci iz Excela

Neki su pak htjeli postići vrlo visok postotak bodova na ispitu iz biologije, stoga su se pripremali zadnjih nekoliko mjeseci u slobodno vrijeme, a u posljednje vrijeme svaki vikend. Jedna nam je maturantica rekla kako je za biologiju prethodni tjedan učila svaki dan po nekoliko sati.

– Ja sam htjela imati ‘brutalan’ postotak na ispitu, stoga sam se počela lagano spremati još od praznika. Svaki vikend učila sam pomalo, kada nisam morala učiti za nastavu. Zadnjih dana učila sam po nekoliko sati dnevno. Na ispitu se jesu našla lakša pitanja, ali bilo ih je i nekoliko za koje se zaista trebalo više učiti, rekla je maturantica iz VII. gimnazije.

Izdvojeni članak

Glas mladih: Treba li se ukinuti državna matura

Na ispitu iz biologije pojavilo se i par ‘trik pitanja’, ali ako se dovoljno učilo, ni to nije bio neki naročiti problem. Na ovogodišnjem ispitu ponovila su se neka pitanja od prošle godine, što im je olakšalo rješavanje ispita. Mnogi su za test učili iz kupljenje skripte tvrtke koja drži privatne pripreme za državnu maturu i prijemne ispite, a ona je bila sasvim dovoljna literatura za spremanje ispita iz ovog predmeta, kazali su.

Biologiji unatoč, najviše se priča o nadolazećem ispitu iz hrvatskog, koji je prošle godine prouzročio velike probleme maturantima. Upravo zato najviše vremena troši se na učenje upravo tog predmeta.

Copy link
Powered by Social Snap