Pretraga

Maturantima u Vinkovcima zabranjeno nošenje majice za norijadu, jer ih iz škole smatraju vulgarnima

A- A+

Neobična ilustracija veselog tampona kraj kojeg piše ‘što smo upili, upili smo’ na maturantskim majicama, zasmetala je nadležne u srednjoj školi u Vinkovcima. Maturantima je zabranjeno da nose majice za norijadu jer su ‘nehigijenske i vulgarne’, dok ravnateljica s tim još nije do kraja upoznata.

Kroz tri tjedna svi maturanti slavit će kraj školske godine i organizirati svoju norijadu. Većina već ima gotove i tiskane majice, a poznato je kako su slogani koje maturanti izmisle kreativni i smiješni. Međutim nadležnim u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca u Vinkovcima majice koje su osmislili učenici nisu bile smiješne, već vulgarne i nehigijenske.

Izdvojeni članak

Karlovački maturanti se za norijadu htjeli odjenuti u fratre, glavni fratar se pobunio

Zabranili im ilustraciju veselog tampona

– Smiješno nam je da ne smijemo nositi naše majice jer ih dio odgovornog osoblja škole smatra vulgarnima i nehigijenskima, poručili su nam frustrirani maturanti.

Majica s ilustracijom personificiranog tampona kraj kojeg piše ‘što smo upili, upili smo’ zasmetala je jednu od nadležnih osoba koja je s maturantima povela raspravu o moralnosti maturantske majice. – Uz to su nam općenito zabranili da nosimo maturanske majice do zadnjeg tjedna. Nama je to presmiješno, pojadali su se maturanti i dodali kako su majice napravili ranije upravo zato da ih nose.

Prema tvrdnji učenika, kad su spornu majicu htjeli pokloniti razrednici, ona je to odbila. Ali su navodno ostali profesori majice smatrali simpatičnima.

Izdvojeni članak

VIDEO: Kadrovi s norijade koje ne smijete propustiti

Ravnateljica bez komentara dok ne uvidi cijelu situaciju

Učenici tvrde da im je danas rečeno da majice smiju nositi samo zadnji dan, a ukoliko ih odjenu ranije – pozvat će im policiju.

Provjerili smo s ravnateljicom Ivanom Radić o čemu se točno radi i koji je njezin stav prema svemu.

– Bila sam obaviještena da su nosili neke majice, međutim nisam ih vidjela i ne mogu sada ništa komentirati, kazala nam je ravnateljica Radić i dodala kako postoje pravila kućnog reda koja se moraju poštovati.

Na pitanje o iskustvima s prošlogodišnjim maturantima, ravnateljica također nije, barem zasada, imala što za reći.

– Nisam upoznata s prošlim generacijama. Kad provjerim moći ću vam nešto više reći, ne znam sada ništa. Možda je ovo samo stav manje skupine ljudi, zaključila je.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap