Pretraga

Medicinski fakultet u Splitu projektom od gotovo 4 milijuna kuna unaprijedio stručnu praksu

A- A+

Na Medicinskom fakultetu u Splitu predstvaljen je projekt koji će unaprijediti kliničku praksu. Ona je obvezan dio studijskih programa Medicine i Dentalne medicine na Medicinskom fakultetu u Splitu te predstavlja neophodno i obvezno iskustvo u cilju razvoja i stjecanja svih potrebnih znanja i vještina za kvalitetno odrađivanje liječničke skrbi, stoga je Fakultet odlučio unaprijediti postojeći program. Program je predstavljen u ožujku 2020. godine, a sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda.

medicina1

Foto: Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu

Projekt ‘Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse na Medicinskom fakultetu u Splitu’ provodi se kroz operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.’, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Njime su unaprijeđeni postojeći programi stručne prakse, a u planu je i unaprjeđenje Kabineta kliničkih vještina.

Projekt vrijedan skoro četiri milijuna kuna

Ovaj četiri milijuna kuna vrijedan projekt unaprijedit će praksu studentima i usavršiti njihova znanja, osobito na području razvoja karijere, kako bi se mogli zaposliti u različitim područjima poput industrije.

– Projekt je ukupne vrijednosti blizu četiri milijuna kuna, a u 85-postotnom iznosu se financira iz ESF-a.  Njime smo unaprijedili postojeće programe stručne prakse, tako da naši studenti na 6. godini studija Medicine i Dentalne medicine, a riječ je o njih nešto više od 300, imaju prigodu unaprijediti stručnu praksu kroz rad u našoj nastavnoj bazi Kliničkom bolničkom centru Split. Zajedno sa svojim mentorima prošli su edukacije u nizu aktivnosti te obogatili stručnu praksu u vidu razvoja karijere te inovacija i istraživanja tako da bi se u budućnosti možda mogli i zaposliti i u sektorima kao što je industrija, izjavila je Katarina Vukojević, prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju.

Izdvojeni članak

Skupina mladih s invaliditetom razvila hvalevrijedan projekt: Sudionici stižu iz Bugarske i Rumunjske

Provodi se 46 projekata

Unaprijeđena stručna praksa znači rad studenta s pacijentom uz nadzor specijalista/specijalizanta, a s obzirom na rast potrebe za edukacijom iz područja reanimatologije i nedostatnost trenutačnog prostora, cilj je unaprijediti i postojeći simulacijski kabinet – Kabinet kliničkih vještina. Provedena je i edukacija nastavnika, administrativnog osoblja i studenata, a studenti su osobitu priliku za edukaciju dobili u Lihtenštajnu, kada su posjetili tamošnji Ivoclar centar.

Promjenu će doživjeti i studij Dentalne medicine, za koji je plan izraditi ishode učenja i postupke za vrednovanje stečenih ishoda učenja. Predviđeno je i opremanje Poliklinike Academicus, dentalne poliklinike Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

– Medicinski fakulet u Splitu se prijavio na sve projekte koji su bili u okviru Europskog socijalnog fonda, i za njihovo provođenje dobio financijska sredstva. Trenutačno se na Fakultetu provodi 46 projekata, od kojih je 16 europskih, na što smo posebno ponosni, izjavila je prodekanica Vukojević.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo četiri milijuna kuna, od čega se 3,3 milijuna financira izvorima Europske unije. Planirano vrijeme završetka projekta je 9. ožujka 2023. godine.

 

medicina1
Share via
Copy link
Powered by Social Snap