Pretraga

Među novozaraženima učenik iz Križevaca: U samoizolaciji oko 2.000 đaka diljem Hrvatske

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno je 204 nova slučaja zaraze novim koronavirusom, a među novozaraženima je i učenik iz Koprivničko-križevačke županije, izvijestili su iz tog stožera. On nije bio na nastavi, nego se nalazi u samoizolaciji. Prema podacima koje je sinoć iznio ministar Radovan Fuchs, u Hrvatskoj je u samoizolaciji oko 2.000 učenika.

Foto: Alexandra Koch, Pixabay

Kako piše Večernji list, učenik srednje škole pozitivan je na koronavirus, otkrio je u utorak koprivničko-križevački dožupan i šef Županijskog stožera Ratimir Ljubić. Riječ je o učeniku srednje škole u Križevcima koji je dosad bio u samoizolaciji.

– Učenik je pozitivan i trenutačno je na kućnom liječenju. No, bio je u samoizolaciji, a ne na nastavi, pa nastava u školi nije ugrožena. Učenik je kontakt ranije zaražene osobe, rekao je Ljubić.

Nekoliko učenika iz županije trenutačno je u samoizolaciji, a epidemiološki su obrađeni svi njihovih kontakti.

U sinoćnjoj emisiji RTL Danas gostovao je ministar obrazovanja, Radovan Fuchs, koji je otkrio kako je diljem Hrvatske u samoizolaciji popriličan broj učenika, ali i nstavnika.

– S jučerašnjim danom otprilike 2.000 i nešto djece je u samoizolaciji i oko 150 djelatnika u školama, rekao je Fuchs i izrazio nadu kako ta brojka neće značajno rasti.

Fuchs je rekao da je preko 90 posto škola krenulo u novu školsku godinu po A modelu prema kojemu su svi učenici na nastavi uz pridržavanje propisanih mjera. Svega sedam posto škola je po modelu B, a samo dvije škole su po modelu C gdje su gotovo svi djelatnici u samoizolaciji.

– Ne bih htio reći da su prva dva tjedna kritična, ali uzdam se u organizaciju sviju koji sudjeluju i da će sve proteći kako je planirano, zaključio je Fuchs.