Pretraga

Mijenja diplomu Filozofskog fakulteta za ugljen ili drva

A- A+

Prije nekoliko dana se na internetu pojavio oglas o prodaji intelektualne imovine. Naime prodavač se želi riješiti diplome na učiteljskom smjeru,  Filozofskog fakulteta u Banja Luci. Osim mogućeg novčanog iznosa, učitelj je kao mogućnost naveo zamjenu diplome za drva ili ugljen.

Screenshot: pik.ba

Srđan Tripić prije nekoliko dana je postavio zanimljiv oglas na najveći bosanskohercegovački portal za online trgovinu. Naime on želi prodati svoju diplomu s Filozofskog fakulteta u Banja Luci, gdje je završio studij na učiteljskom smjeru. Osim novčane naknade, diplomirani učitelj bi pristao i na zamjenu za ugljen ili drva.

Izdvojeni članak

Privatna ‘tvornica diploma’ s 330 000 studenata najveće je sveučilište u Europi

Način plaćanja ‘po dogovoru’

Srđan navodi u informacijama oglasa kako je diploma ‘brendirana’ od strane Ministarstva prosvjete RS-a, te da je artikal dostupan u dobojsko-bijeljinskoj regiji, mjestu Vukosavlje, piše atvbl.com.

Način plaćanja, narodski rečeno je ‘po dogovoru’.

Prodavač napominje u detaljnim informacijama kako je diploma stečena na redovnom studiju Filozofskog fakulteta u Banja Luci, na smjeru razredne nastave.

Izdvojeni članak

Pismo čitateljice: Tri strana jezika i diploma kvalificiraju me za posao sobarice

Diploma vam malo znači u BiH jer nemate dokaz da znate bosanski jezik

Kako dalje navodi Srđan Tripić, to gdje je stečena diploma ‘i nije baš neka korisna informacija , jer ipak neku prednost imaju ovi iz Dervente s izvanrednog studija’.

Na kraju prodavač završava opis sa sarkazmom: ‘U Federaciji vam neće vrijediti, jer nemate dokaza da znate bosanski jezik. U Republici Srpskoj ne možete biti u prednosti, jer do izražaja dolaze ovi iz Federacije BiH koji znaju i bosanski i srpski jezik.’

Mijenja diplomu Filozofskog fakulteta za ugljen  ili drva
Share via
Copy link
Powered by Social Snap