Pretraga

Milijarder studentima nudi 100 tisuća eura da odustanu od faksa!

A- A+

Milijarder Peter Thiel pokazao je veliku velikodušnost ponudivši studentima sto tisuća eura kako bi pokrenuli svoju start-up ideju i razvili vlastiti posao. Jedini uvjet je da pritom odustanu od daljeg školovanja na fakultetu.

Mnogi su mišljenja kako je način obrazovanja mladih ljudi potpuno pogrešan, te da oni s fakulteta izlaze totalno nespremni za izazove poslovnog svijeta u koji ulaze. Tako izgleda misli i američki milijarder Peter Thiel, koji je studentima u Americi ponudio stotinu tisuća eura kako bi pokrenuli vlastiti posao i pokrenuli start-up ideju, prenosi venturebeat.

Izdvojeni članak

Ruski milijarder: Do 2045. ću ljude učiniti besmrtnima i pretvoriti ih u Terminatore

Njegova se ideja svidjela već 11 sada bivših studenata, koji su prihvatili njegovu velikodušnu ponudu. Oni sada žive na Lower Manhattanu, a o čarima poduzetništva uče na Enstitutu, eksperimentalnom programu koji im pokazuje što treba biti kako bi se postao uspješni poslovni čovjek. Polaznici programa imaju od 18 do 25 godina, a nekoliko ih je već otvorilo vlastite tvrtke.

Milijarder smatra kako je postojeći edukacijski sustav nedovoljno dobar, a iz njega se ne dobiva ništa više doli komada papira, ogromnih dugova, i nikakvih prilika.

Glavna svrha programa jest učenje uz pomoć mentora, a zasada se ovaj program održava samo u New Yorku. Ipak, postoji plan da se on proširi na još nekoliko američkih gradova.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap