Pretraga

Ministar Fuchs prelomio – Škola na Trećem ipak se nastavlja!

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je potvrdio da se dio nastave na daljinu, takozvana Škola na Trećem koja se prikazivala na trećem kanalu HRT-a, ipak nastavlja i na jesen. Vijest je to koja dolazi kao iznenađenje nakon što je u srpnju ministar govorio kako za tom emisijom neće biti potrebe.

Foto: Youtube screenshot; Škola na Trećem

Škola na Trećem, program nastave na malim ekranima za one najmlađe, ipak će se nastaviti. Na trećem kanalu Hrvatske radiotelevizije i dalje će se snimati i, po potrebi, prikazivati taj dio nastave na daljinu. Najavio je to danas ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u intervjuu za Slobodnu DalmacijuNa pitanje novinarke hoće li biti Škole na Trećem rezolutno je odgovorio.

– Da. Nastavljamo sa školom na programu HRT 3, a neka su snimanja već počela. Bit ćemo spremni i za tu varijantu, rekao je Fuchs.

Ta vijest barem malo iznenađuje s obzirom na to da je ministar Fuchs u srpnju je ove godine rekao kako misli da neće biti potrebe za Školom na Trećem pa je od jeseni više, najvjerojatnije, neće biti.

Od jeseni se potpuno ukida Škola na trećem? Evo što kaže Ministarstvo obrazovanja

– Budući da je za očekivati da će većina učenika sudjelovati na nastavi u učionicama te da će se za iznimne slučajeve osigurati alternativna on-line nastava, procjenjujemo da neće biti potrebe za Školom na Trećem koja se odvijala u zaista izvanrednim okolnostima lockdowna, rekli su nam iz Ministarstva, rečeno nam je tada iz Ministarstva.

Dodatno je demantirao glasine koje su kružile među nastavnicima o tome da je Škola na Trećem ukinuta zbog nedostatka financijskih sredstava.

– Razlog nikako nije nedostatak financijskih sredstava, pogotovo ukoliko se uzme u obzir činjenica da Ministarstvo Hrvatskoj radioteleviziji niti ostalim tv kućama koje su sudjelovale u nastavi na daljinu nije doznačavalo sredstva, zaključili su iz Ministarstva.

Ministar Fuchs prelomio – Škola na Trećem ipak se nastavlja!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap