Pretraga

Ministar Mornar: Razrednici će dijeliti neopravdane

A- A+

Nakon nekoliko različitih izjava o opravdavanju satova tijekom štrajka, ministar Mornar u petak je najavio da će svi koji ne dođu na nastavu od ponedjeljka dobivati neopravdane, a danas je izjavio kako neće ministartsvo davati neopravdane, ali razrednici hoće.

Vedran Mornar foto: Dražen Matiček|srednja.hr

– Što se tiče neopravdanih, ministarstvo neće davati neopravdane, ali razrednici hoće. Do razrednika je da organizira nastavu i odlučuje o nastavnim satima. Naši podaci govore da otprilike četvrtina škola radi, četvrtina škola ne radi, a polovica škola i radi i ne radi. Broj djelatnika u štrajku iznosi oko 51 posto, dakle 49 posto djelatnika radi, a vjerujem da će ih sutra raditi još i više, kazao je Mornar, a prenosi index.hr.

Izdvojeni članak

Ministar Mornar napisao ispričnicu za sve učenike koji su markirali

Štrajk će profesorima biti plaćen

Štrajk četiri sindikata nastavlja se sljedeći tjedan, a dobili su i podršku strojovođa koji će prema potrebi zaustaviti vlakove u zemlji ako se ne ispune zahtjevi profesora o povećanju plaća za četiri posto. Glavni problem za učenike i njihove roditelje je što se događa s neopravdanim satima. S obzirom da je ministar Mornar rekao da sigurno neće biti neopravdanih za izostanke u petak, tu ne bi trebalo biti problema.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem obavijestila je svoje članove o izjavi premijera Milanovića kako će vrijeme provedeno u štrajku profesorima biti plaćeno.

U ponedjeljak popodne sastanak štrajkaša i Mornara

– Mi smo sigurno za to da se plaće dignu najviše onima koji su najviše izgubili, a najmanje, ako uopće, onima koji su zapravo usred ove recesije dobili povišicu od 3 i pol posto. Ponavljam da je doista istina, iako se u sindikatu sigurno služe, kao i obično, neistinama, da su prosvjeti djelatnici, kad se ukinuo dodatak od 4, 8, i 10 posto za to dobili kompenzaciju, do zadnju lipu, samo drugačije raspoređenu, istaknuo je Mornar, a prenosi index.hr.

U popodnevnim satima ponedjeljka očekuje se sastanak čelnih ljudi sindikata u štrajku te predstavnika MZOS-a, a na sastanak nije pozvan Vilim Ribić iz Sindikata znanosti i visokog obrazovanja, a ministar to tumači time što je taj sindikat prekinuo pregovore. Međutim, nakon upita novinara pozvao je i njih da dođu na sastanak.

Ministar Mornar: Razrednici će dijeliti neopravdane
Share via
Copy link
Powered by Social Snap