Pretraga

Ministar najavio produljenje mjere o radu kafića i noćnih klubova

A- A+

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na današnjoj je konferenciji za novinare najavio da će uslijed epidemiološke situacije produljiti mjeru o radnom vremenu noćnih klubova.

pixabay.com

Noćni klubovi, kafići i barovi smiju raditi do ponoć. Jedna je to od epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite koja je prestala važiti danas u ponoć. No, kako se situacija sa širenjem koronavirusa nije promijenila čelnik Stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će se ta mjera produljiti, piše N1.

– Ta odluka je vezana za ograničavanje rada, donesena je zato što se epidemiološka situacija u RH pogoršala. Nažalost, ne može se reći da se poboljšala ovih dana. To presumira da će odluka biti produžena, rekao je Božinović novinarima.

Podsjetimo, odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koji uključuju kafiće, barove, restorane i noćne klubove nalaže da svaki od tih objekata smije raditi zaključno do ponoći svakog dana. Mjera je to koja je donesena prošlog mjeseca zbog toga što, kako se često prenosilo u medijima, takvi objekti predstavljaju žarišta širenja virusa. Trebala je trajati neko kraće vrijeme, no izgleda da će se ljubitelji noćnog života i izlazaka još neko vrijeme morati strpiti.

Ministar najavio produljenje mjere o radu kafića i noćnih klubova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap