Pretraga

Ministar Vlaho Orepić se ispričao KSET-u i najavio svoj dolazak na ponovljeni koncert

A- A+

Nakon što je prošloga petka pod tada još nerazjašnjenim okolnostima u Klub studenata elektrotehnike upala policija i prekinula koncert grupe Svemir, danas se ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić priopćenjem ispričao Fakultetu elektrotehnike i računarstva kao i dekanu Mislavu Grgiću te najavio svoj dolazak na ponovljeni koncert u popularni KSET. 

Foto: Facebook/KSET| vlada.gov.hr

Izdvojeni članak

Neviđena sramota u KSET-u: U pretresu kluba trava pronađena samo kod jedne osobe

Kako stoji u priopćenju koji je ujedno objavljen i na službenom Facebook profilu ministra Orepića, pritužbe na nemili događaj u njegovom su Ministarstvu razmotrene s dužnom pozornošću, te je navedeno kako je ujedno izvršen uvid i u policijska izvješća tijekom prošle i ove godine u kojima jasno stoji da je KSET u više navrata prijavljen zbog glasne glazbe i buke koja je dopirala iz Kluba. 

Orepić se u priopćenju osvrnuo na Izvješća u kojima stoji kako je protiv odgovornih osoba KSET-a tijekom 2015. godine izdano pet prekršajnih naloga zbog narušavanja javnog reda i mira te su time podnijeta tri optužna prijedloga, dok je tijekom ove godine protiv voditelja Kluba podnijet jedan optužni prijedlog.

Također, ministar navodi kako je ispred Kluba te u obližnjoj Zelinskoj ulici tijekom 2015. godine napravljena 101 policijska intervencija, a u 2016. godini njih 67.

U nastavku priopćenja, Orepić navodi kako cijeni činjenicu da u konkretnom slučaju koji se dogodio 25. studenoga u prostorijama Kluba nisu postojali nikakvi formalni uvjeti za takvo postupanje policije te se ispričava na nemilom događaju. U statusu koji je objavljen uz priopćenje stoji kako će osobno doći na ponovljeni koncert grupe Svemir.  

Ministar Vlaho Orepić se ispričao KSET-u i najavio svoj dolazak na ponovljeni koncert
Share via
Copy link
Powered by Social Snap