Pretraga

Ministarstvo na vrijeme objavilo javni poziv za dodjelu nagrade ‘Luka Ritz”

A- A+

Kao i prethodnih osam godina, tako je i ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade ‘Luka Ritz’ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Na temelju toga, sve osnovne i srednje škole, kao i učenički domovi u Republici Hrvatskoj imaju priliku do 14. travnja 2017. godine nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.

Izdvojeni članak

Potpuni nemar MZOS-a: bezobzirno propustili dodjeliti nagradu ‘Luka Ritz’

Svrha nagrade je senzibilizirati javnost za nasilje i promovirati pozitivne modele ponašanja. U prošloj školskoj godini jedan od niza gafova MZOS-a bio je nemar oko dodjele nagrade. Natječaj je objavljen kasno, a stigla je prijava tek iz jedne škole, premda se prethodnih godina prijavljivalo oko dvadesetak škole. Ove godine su odlučili na vrijeme objaviti natječaj.

Tako će jedan učenik ili učenica osnovne i srednje škole dobiti u lipnju 2017. godine posebno priznanje, skulpturu i mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.000 kuna. 

U prijedlogu za dodjelu Nagrade potrebno je navesti osobne podatke o predloženom učeniku ili učenici, podatke o predlagatelju te obrazloženje prijedloga koje će, među ostalim, obuhvatiti ispunjava li i na koji način
predloženi učenici kriterije poput pokazuje osobnim primjerom te druge podržava i potiče na pozitivno, nenasilno i
tolerantno ponašanje, potiče i održava zdrave odnose u razredu/pozitivnu komunikaciju i socijalnu
prihvaćenost svakog učenika u razredu i školi, radi i često pomaže drugim učenicima, ophodi se prema vršnjacima i odraslima s poštovanjem i ljubaznošću i druge kriterije navedene u Javnom pozivu kojega možete pročitati ovdje.

Uz prijedloge učenika za Nagradu važno je priložiti i uvjerenje o upisu u školu i/ili dokaz kojim učenik potkrjepljuje da je smješten u učenički dom te kopiju domovnice ili osobne iskaznice. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap