Pretraga

Ministarstvo objavilo nove podatke: Provjerite koliko je zaraženih učenika u svakoj od županija

A- A+

U ukupno šest županija provodi se model nastave u kojem je dio učenika na online nastavi, a inspektori Civilne zaštite provjeravaju provedbu mjera u školama. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je početkom ovog tjedna nove podatke o broju zaraženih učenika, iz kojih je vidljiv porast.

Ilustracija: Orna Wachman; PixabayPrema posljednjim podacima koje je u svojoj aplikaciji objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, broj zaraženih učenika proteklog tjedna popeo se na 881.

Promjene u broju zaraženih učenika|izvor: MZO

Na istom mjestu moguće je vidjeti i podatke o broju zaraženih učenika po županijama. Najveći broj učenika pozitivnih na koronavirus u proteklom tjednu bilježi se u Primorsko-goranskoj županiji, gdje zaraženih u proteklom tjednu bilo 209, što je izraženo u postotku 0,74%. Druga po postotku zaraženih učenika je Šibensko-kninska županija, gdje je zaraženo 0,56% učenika. Na ljestvici županija s najvećim brojem zaraženih učenika slijede Varaždinska, Dubrovačko-neretvanska te Splitsko-dalmatinska županija, a detaljnije stanje po županijama možete vidjeti u tablici u nastavku.

Inače, proteklog tjedna, a kako smo već izvijestili inspektori Civilne zaštite krenuli su u kontrolu provedbe mjera u školama. Obišli su do subote 30 škola, a u samo jednoj je uočena nepravilnost, o čemu više možete čitati ovdje. Ovog tjedna šest županija, među kojima su poviše spomenute s najvišim brojem zaraženih učenika, provodi model nastave u kojemu je dio učenika prešao na nastavu na daljinu. U Istarskoj županiji će se do 2. travnja nastava odvijati prema modelu C za učenike od 5. do 8. razreda i učenike od 1. do 3. razreda srednjih škola, isto kao i u Šibensko-kninskoj županiji. I u Primorsko-goranskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji, srednjoškolci su prešli na online nastavu, a iznimka su također maturanti koji su na A modelu nastave. U Krapinsko-zagorskoj županiji za učenike srednjih škola nastava se održava prema kombinaciji modela A i C (na daljinu i uživo), izuzev maturanata. I dio učenika Dubrovačko-neretvanske županije već je dulje vrijeme na online nastavi.

Gledajući ukupan broj škola i odabrane modele, sveukupno 61% škola nastavu provodi neposredno u školama prema modelu A. Oko 1,5% škola je na mješovitom B modelu. Na modelu C ovog utorka je 3% škola, dok čak 32% njih provodi kombinaciju nastave u školi i online (modeli A i C). Podatke o trenutnom broju škola uključenih u pojedine modele možete vidjeti u tablici u nastavku.

Modeli nastave i broj škola koje ih provode na dan 23. ožujka|izvor: MZO

Share via
Copy link
Powered by Social Snap