Pretraga

Ministarstvo otkrilo koliko je zaraženih učenika i nastavnika: U samoizolaciji 217 razreda s preko 10 đaka

A- A+

U Hrvatskoj je zabilježen rekordan dnevni broj novozaraženih koronavirusom – u zadnja 24 sata pozitivno je 2.890 nalaza. U zadnjih deset dana situacija s brojem zaraženih učenika nije se značajnije pogoršala, ali je poprilično porastao broj zaraženih nastavnika.

Foto: srednja.hr

Prema podacima koje smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, na koronavirus u ovom je trenutku pozitivno 1.133 učenika diljem Hrvatske, odnosno njih 0,25%.

Značajno porastao broj zaraženih nastavnika

Ta brojka nije značajno porasla u posljednjih deset dana (28. listopada bilo ih je 1.063). No, poprilično je povećan broj zaraženih nastavnika – pozitivan nalaz ima njih 570 (0,88%), dok je prije deset dana zaraženo bilo dvjestotinjak prosvjetnih djelatnika manje (367).

Iz Ministarstva obrazovanja otkrili su i kako je, prema trenutnim podacima, u samoizolaciji 7.861 učenik, kao i da je u samoizolaciji 217 razrednih odjeljenja u kojima je više od deset učenika. Kako je u Hrvatskoj ukupno 26.582 razrednih odjela riječ je, dakle, o 0.8% razreda koji su u samoizolaciji.

U samoizolaciji je i 638 prosvjetnih djelatnika.

– Na manji broj djelatnika u samoizolaciji je sigurno utjecalo smanjenje samoizolacije s 14 na 10 dana početkom prethodnog tjedna. Drugi mogući razlog razlike jest da epidemiolozi ne stižu otvoriti na vrijeme nove samoizolacije u digitalnoj platformi – tako da je broj djelatnika u samoizolaciji možda veći, ali nisu još sve samoizolacije upisane u digitalnu platformu, napominju iz Ministarstva uz ove podatke.

Izdvojeni članak

Za dvije tisuće zagrebačkih učenika pomiče se početak nastave: Doznajemo u kojim školama

Online nastavu u potpunosti izvodi 50 škola

Kada je riječ o odabiru modela nastave i dalje uvjerljivo najveći broj škola nastavu pohađa prema A modelu (učenici su čitavo vrijeme u školi). Takvu nastavu provodi 71% škola.

Nastavu prema mješovitom B modelu, online i ‘licem u lice’ izvodi 6,18% škola. Treći, C model u kojem se nastava u potpunosti provodi na daljinu, provodi tek 50 škola, odnosno njih 3,68%. Ostale škole prakticiraju neku od kombinacija navedeni modela, a detaljnije podatke možete vidjeti u tablici u nastavku.

Modeli nastave i broj škola u kojima se provode na dan 6. 11. 2020.|izvor: MZO

Podsjetimo, za Zagreb je određena nova mjera s ciljem suzbijanja širenja zaraze, prema kojoj se u pojedinim školama pomiče vrijeme početka nastave. Time se nastoje spriječiti gužve u javnom prijevozu, a u provedbu mjere uključeno je pet škola. O kojim je školama riječ, možete doznati ovdje.

Ministarstvo otkrilo koliko je zaraženih učenika i nastavnika: U samoizolaciji 217 razreda s preko 10 đaka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap