Pretraga

Ministarstvo uz pomoć EU-a osigurava besplatan obrok za siromašnije školarce

A- A+

Od sljedeće školske godine učenici slabijeg imovinskog stanja u određenim županijama imat će besplatan obrok. Radi se o programu ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva’ kojega provodi Ministarstvo socijalne politike i mladih, a cilj mu je osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva u školama čija je lokacija u županijama s indeksom razvijenosti ispod 75 posto.

Foto: M.Gelenčir|Srednja.hr

Ministarstvo socijalne politike i mladih još je 10. lipnja 2016. objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva‘ koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Izdvojeni članak

Od sljedeće godine besplatno voće i mliječni obrok za srednjoškolce

Ciljane skupine su djeca koja žive u siromaštvu ili riziku od siromaštva

Poziv Ministarstva usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama. Program nije zamjena postojećih programa subvencioniranja prehrane već dodana vrijednost kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece.

Ciljne skupine su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici obveznog školskog programa i definirana su kao najpotrebitija.

Poziv je namijenjen osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva u školama čija je lokacija u županijama s indeksom razvijenosti ispod 75 posto, za školsku godinu 2016./2017.

Izdvojeni članak

Koji se to učenik kvalitetno najede od jedne žemlje?

Ukupna vrijednost ovog Poziva je 9,36 milijuna kuna

Za potencijalne prijavitelje na Poziv za dostavu projektnih prijedloga ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva’ jučer je održana info radionica. Ukupna vrijednost cijelog Operativnog programa (2014.-2020.) je 43 milijuna eura, od čega 36,6 milijuna eura iz EU sredstava, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 1. srpnja 2016. Ukupna vrijednost ovog prvog poziva je 9,36 milijuna kuna.

Pomoćnica ministrice za socijalnu politiku, strategiju i mlade, Diana Topčić Rosenberg tom je prilikom istaknula važnost ovog Poziva koji je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama. Naglasila je kako je ovo tek jedan u nizu Poziva koji se planiraju objaviti u sklopu ovog Operativnog programa te kako se sljedeći natječaj koji će, između ostalog, obuhvaćati i aktivnosti nabave školske opreme, planira objaviti do kraja lipnja.

Na radionici je sudjelovalo preko 30 predstavnika jedinica regionalne i lokalne samouprave, razvojnih agencija i škola. Cilj radionice bio je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kao i kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu projekata, stoji u priopćenju Ministarstva.

Ministarstvo uz pomoć EU-a osigurava besplatan obrok za siromašnije školarce
Share via
Copy link
Powered by Social Snap