Pretraga

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo nove okvirne godišnje izvedbene kurikulume

Nova školska godina počinje sutra, i definitivno će se raditi o zanimljivoj školskoj godini. Koronavirus je i dalje veliki problem, pa je Ministarstvo danas objavilo okvirne godišnje izvedbene kurikulume za ovu nastavnu godinu, uzimajući u obzir trenutnu situaciju.

Foto: Alexandra Koch, Pixabay

Nova školska godina počinje sutra, 7. rujna, i iako bi trebala sva nastava biti uživo, neke škole su već najavile da će s nastavom započeti online, zbog epidemiološke situacije. Postoji i slučaj gdje je Srednja škola Prelog odlučila započeti s nastavom tjedan kasnije, 14. rujna.

Kako god se nastava provodila, određeni sadržaji moraju biti ispredavani. Zato je danas Ministarstvo objavilo nove okvirne godišnje izvedbene kurikulume prema tjednima/mjesecima za Nastavnu godinu 2020./2021. Svi nastavnici imaju pravo prilagoditi kurikulume prema potrebama svojih učenika, no i dalje postoji skup temeljnih odgojno-obrazovnih ishoda/nastavnih sadržaja koje učenici na nacionalnoj razini u pojedinom nastavnom predmetu trebaju ostvariti.

Koronavirus je itekako utjecao na obrazovanje, pa su tako u stvaranju novih kurikuluma uzete u obzir i ove izvanredne okolnosti. Sve dokumente za nastavne predmete od V. do VIII. razreda osnovne škole te za srednje škole, kao i za izborne predmete od I. do IV. razreda osnovne škole, možete pronaći ovdje.