Pretraga

MIOC objavio datum prijemnog, poznato i koliko će iznositi bodovni prag za upise

A- A+

Osmaši ove godine tek od 25. lipnja u NISpuSŠ-u, elektroničkom sustavu za upise u srednje, mogu odabirati srednjoškolske programe koje žele upisati. I prije službene objave natječaja za upise u srednje, zagrebačka XV. gimnazija objavila je datum prijemnog.

XV. gimnazija u Zagrebu / Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

XV. gimnazija u Zagrebu, poznatija kao MIOC i ove će godine za upis provoditi prijemni ispit. Iako službeni natječaj za upise nije objavljen, škola je objavila servisne informacije vezane uz postupak upisa.

Prijemni već ovaj mjesec

Provjera posebnih znanja kandidata za upis u prvi razred školske godine 2021./2022. provodit će se u sljedećim terminima:

  • 23. lipnja, 8:30 – kandidati s teškoćama u razvoju – IBMYP program – Matematika i Engleski jezik
  • 23. lipnja, 8:30 – kandidati s teškoćama u razvoju – PMG program – Matematika
  • 29. lipnja, 9:00 – IBMYP program – Matematika i Engleski jezik
  • 30. lipnja, 9:00 – PMG program – Matematika
  • 30. lipnja, 10:30 – IBMYP program – intervju prema posebnom rasporedu

Prema pravilniku o upisima, provjera za upis prirodoslovno-matematičkog programa se piše 60 minuta i sastoji se od 20 zadataka od kojih svaki donosi 0,25 bodova. Učenici tijekom ispita ne smiju koristiti kalkulator.

Kroz zadatke će se ispitivati matematičke kompetencije iz područja: brojevi, algebra, geometrija, statistika i vjerojatnost (računske operacije s realnim brojevima; odnosi među brojevima, omjeri i postotci; operacije s algebarskim izrazima; proporcionalnost i obrnuta proporcionalnost, linearna funkcija; linearne jednadžbe i sustavi; ravninska i prostorna geometrija; mjerenje u geometriji; koordinatni sustav u ravnini; prikazivanje i analiza podataka; vjerojatnost slučajnog događaja).

Bodovni prag za prirodoslovno-matematičku 77 bodova

Bodovni prag za prijavu kandidata ove će godine za IBMYP program iznositi 76 bodova, a za program prirodoslovno-matematičke gimnazije 77 bodova.

– Pored pet predmeta posebno važnih za upis, a koji su definirani Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, XV. gimnazija kao šesti predmet u PMG programu vrednuje Biologiju, a u IBMYP programu Geografiju. Za vrednovanje rezultata kandidata postignutih na natjecanjima iz znanja škola je samostalno iz Kataloga natjecanja i smotri koje provodi AZOO odabrala Informatiku za PMG program te Geografiju za IBMYP program. Tekst natječaja za upis u prvi razred PMG i IBMYP programa bit će objavljen po objavi skupnog natječaja Gradskog ureda za obrazovanje, priopćili su iz MIOC-a.


Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika.

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap