Pretraga

Misterij: Savjetnik u SC-u, inače istaknuti HDZ-ovac, ne zna kako se našao u bazi članstva SDP-a

A- A+

Mario Župan, savjetnik za studentska pitanja ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu, nalazi se u stranačkoj bazi upisan bivši član te stranke. Župan nam je, podsjetimo, prije nekoliko dana rekao kako nikada nije bio član SDP-a, već da je dio te stranke bio njegov imenjak. Nakon što smo mu pokazali kako se u SDP-ovoj evidenciji nalazi Mario Župan s njegovim OIB-om, JMBG-om i adresom, a ne samo imenom i prezimenom, kazao je kako ne zna odakle se ondje našao. Ništa to ne bi bilo nimalo čudno da čovjek godinama nije istaknuti član HDZ.

Mario Župan | screenshot: YouTube

– Demantiram da sam ikada bio član SDP-a. Već nekoliko godina kruži ta fotografija, ali radi se o drugom Mariu Županu, koji je također s Pešćenice, rekao nam je prije nekoliko dana Mario Župan.

No nakon tog našeg razgovora sa savjetnikom za studentska pitanja ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu saznali smo da se baš gospodin Župan vodi u evidenciji članstva SDP-a. Iz stranke nam to službeno nisu željeli potvrditi, ali smo neslužbeno doznali kako je Župan bio član SDP-a, iako je, zahvaljujući članstvu u HDZ-u, obavljao nekoliko dužnosti.

Županovi podaci u bazi SDP-ovih članova

Da se radi o njemu utvrdili smo jer se podaci iz SDP-ove baze poklapaju s podacima na kandidacijskoj listi HDZ-a za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, koja je javno dostupna na internetu.

Tko ga je upisao?

Izdvojeni članak

Savjetnik odgovorio na optužbe: Moje zaposlenje u SC-u nema veze s članstvom u HDZ-u

Nakon što smo mu pokazali kako se u SDP-ovoj evidenciji nalazi Mario Župan s njegovim OIB-om, JMBG-om i adresom, a ne samo imenom i prezimenom, kazao je kako ne zna odakle se ondje našao.

– Ponovno demantiram da sam ikada bio član SDP-a, ponovio je savjetnik za studente.

Na naše pitanje planira li podnijeti kaznenu prijavu protiv onoga tko ga je lažno upisao u evidenciju, ogovorio je da ne planira.

‘Pišite o važnijim temama’

Savjetovao nam je i da pišemo o pitanjima važnijim za studente od njegove stranačke pripadnosti.

Izdvojeni članak

Zastupnik u Saboru opleo po SC-u: Zapošljavaju nesposobne i podobne koji odgovoraju HDZ-ovcu Andriji Mikuliću

Podsjetimo, Župan je istaknuti član HDZ-a pa je saborski zastupnik Mirando Mrsić prvi postavio pitanje ima li njegovo zaposlenje veze s njegovom stranačkom pripadnosti. Mrsić, naime, tvrdi da u SC-u zapošljavaju nesposobne i podobne koji odgovoraju HDZ-ovcu Andriji Mikuliću, glavnom državnom inspektoru.

Župan nam je, kako smo već pisali, pojasnio kako se u SC-u ne bave politikom.

Tada nam se pohvalio i kako je član HDZ-a od 1997., a je u bazu podataka HDZ-a upisan od 2003., kada se revidiralo članstvo. U SDP-ovoj evidenciji pak stoji da se ispisao 2008. Ispada da je u isto vrijeme bio član obje stranke.

Inače, Župan nam je sam rekao kako u SC-u radi već pet godina, a Nacional je pisao kako se ondje zaposlio odmah po završetku preddiplomskog studija. U međuvremenu je i diplomirao na na Ekonomskom fakultetu Travnik.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap