Pretraga

Misteriozna djevojka već mjesec dana ukipljeno stoji na trgu i zbunjuje građane

A- A+

Jelena Topić iz Prijedora već otprilike mjesec dana stoji na kutiji na središnjem gradskom Trgu majora Zorana Karlice, gleda u jednu točku i šuti. Pretpostavlja se da djevojka ‘glasnom šutnjom’ protestira što je nezaposlena.

Jelena Topić (28) prije mjesec dana ukipila se, ne govori, ne miče se, gleda u jednu točku i za medije ne daje nikakve izjave. Djevojka koja već mjesec dana nepomično stoji i šuti na središnjem Trgu u Prijedoru u BiH protestira što je nezaposlena, pišu bosanski mediji. Inače posjeduje diplomu ekonomskog fakulteta, a pri kraju je i s drugim studijem na Akademiji umjetnosti u Banja Luci.

Izdvojeni članak

Francuski srednjoškolci digli ustanak zbog deportacije 15-godišnje Romkinje

Protest ne prekida ni u kakvim uvjetima

Mladu djevojku sada znaju već mnogi, a nijednog prolaznika nije ostavila ravnodušnim svojom ‘glasnom šutnjom’. Oni koji više znaju od njenom performansu objašnjavaju kako Jelena na ovaj način protestira zato jer je nezaposlena. Svoj prosvjed ne prekida ni u kojim vremenskim uvjetima, i na Trgu je možete naći svaki dan, a tamo gdje stoji uvijek se nalazi mnoštvo ljudi koji je bez uspjeha pokušavaju nasmijati ili natjerato da progovori, no to im dosad još nije uspjelo.

Građani oduševljeni njezin načinom borbe

– Izazvala je znatiželju svih Prijedorčana, po gradskim kuloarima kruže razne priče, no ja ću vam otkriti da je završila filmsku i televizijsku režiju na banjalučkoj Akademiji umjetnosti, kao i filozofiju, da je supertalentirana i da kao takva, zamislite, nema posla. Neka vam ona sve kaže kad završi, a ja sam, kao i veliki broj stanovnika grada na Sani, oduševljen njenim načinom borbe i mirnog prosvjeda, izjavio je jedan od stanovnika Prijedora za Nezavisne.com.

Misteriozna djevojka već mjesec dana ukipljeno stoji na trgu i zbunjuje građane
Share via
Copy link
Powered by Social Snap