Pretraga

Mlada Splićanka u dva tjedna dobila šest ponuda za posao na Otoku

A- A+

Viša fizioterapeutkinja Sandra Ivančić svoju će poljudsku adresu uskoro zamijeniti nekom u Dublinu ili Londonu. Ova 31-godišnjakinja iz Splita, nije se dobila šansu zaposliti u Hrvatskoj pa se prijavila na europsku burzu rada ‘bijelih kuta’. Samo u zadnja dva tjedna dobila je šest ponuda za stalni posao u Londonu i Dublinu.

Foto: saleup.com

Sandra Ivančić je 31-godišnja viša fizoterapeutkinja iz Splita. Kako se nije u struci uspjela zaposliti u Lijepoj našoj, odlučila se prijaviti za rad u Europskoj uniji, na sajmu ‘Karijere u bijelom’, gdje se nudila takva mogućnost. Tako su joj ubrzo počeli stizati ponude za angažman, a samo u zadnja dva tjedna dobila je šest ponuda za rad u Londonu i Dublinu, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

Liječnici se lako mogu zaposliti i u Hrvatskoj i u EU

Na godinu i 30 tisuća funti plaće plus beneficije

Samo dva dana nakon što se prijavila za rad u inozemstvu, prilikom sajma ‘Karijere u bijelom’ održanom u Splitu u listopadu, Sandra je dobila povratni mail da napiše svoj detaljni životopis.

Nedugo poslije toga je obaviještena da je uvrštena u bazu podataka zainteresiranih za rad u Europskoj uniji. Od tada dobiva redovite novosti o tome gdje se traži fizioterapeut, na kojim odjelima te koje kvalifikacije mora imati.

– Svaki pristigli e-mail vrlo je konkretan. Primjerice, u posljednjem stoji da je na londonskoj neurologiji godišnja plaća 30 tisuća funti plus beneficije za osmosatni dnevni rad. U gotovo svakoj ponudi riječ je o stalnom zaposlenju, a ne četiri plus četiri mjeseca, a u nekim ponudama navodi se i nudi li vam eventualno poslodavac stambeno zbrinjavanje.

Mjesečne plaće su uglavnom od dvije do tri tisuće eura, ovisno o ustanovama iz kojih pristižu ponude, ali i o samom iskustvu fizioterapeuta.

Inače, kod nas, i ako imate veliku sreću zaposliti se kao viši fizoterapeut, ne možete zaraditi ni tisuću eura mjesečno, pojašnjava Sandra za spomenuti izvor.

Izdvojeni članak

Intervju s dekanom riječke Medicine: ‘Rijetki su oni koji odustaju od studija’

Sandra dobiva pozive i iz Dubaija

U Splitu je trenutno na burzi 100 nezaposlenih viših fizioterapeuta, među kojima je i ova 31-godišnjakinja. Kako ne uspijevaju naći poslove u struci, njene kolegice uglavnom rade kao prodavačice u dućanima ili kao konobarice u kafićima.

Sama Sandra, također radi pola radne smjene, u dućanu renomiranih brendova cipela. No obzirom na interes za zvanje koje je stekla, mogla bi zajedno s još nekolicinom nezaposlenih fizioterapeuta potražiti sreću na Zapadu. Ili možda i dalje.

– Preko Facebooka sam obaviještena da mogu dobiti posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Dubaiju. Da je riječ o državnoj bolnici, u kojoj žene fizoterapeuti tretiraju žene, a muškarci muškarce. No, London ili Dublin mi se čine privlačnijim, ozbiljnijim, a nemam ni jezičnih barijera pa ću uskoro gledati u Temzu ili Liffey umjesto u Kaštelanski zaljev.

Jako sam sretna što ću napokon moći raditi u struci, što ću imati priliku stjecati nova znanja i što ću moći pristojno živjeti od svog rada, zaključila je Sandra za Slobodnu Dalmaciju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap