Pretraga

Mlada srednjoškolka Rebeka otputovala u SAD na operaciju

A- A+

Mlada Primoštenka Rebeka Radić otputovala je u SAD na operaciju tumora na bazi lubanje, sve zahvaljujući akciji ‘Život nema cijenu’ kojoj je prikupljeno potrebnih 80 tisuća dolara.

screenshot: TV Šibenik

‘Život nema cijenu’, naziv je humanitarne akcije zahvaljujući kojoj je 16-godišnja Primoštenka Rebeka Radić otputovala u SAD na operaciju tumora na bazi ljubanje, što bi joj trebalo spasiti život.
Potrebnih 80 tisuća dolara već je uplaćeno na račun bolnice UPMC University of Pittsburgh Medical Center – Global care dje će zahvat biti obavljen u četvrtak, 11. lipnja.

– Umorni smo, nervozni, ali i mirni jer znamo da je akcija uspjela, novci su se sakupili, uplaćeni su bolnici koja nas čeka na aerodromu. Bit ćemo smješteni u njihovom apartmanu blizu bolnice, sve je organizirano, imamo i pratnju, tako da smo po tom pitanju mi mirni. Sad nas čeka ono najveće, ta operacija, da to dobro prođe i da se vratimo što prije kući, kazala je za Šibensku TV Rebekina majka Vesna.

Cijela je obitelj zahvalna na donacijama i ponosna na građane Hrvatske koji su, kako kažu, ponovno pokazali da se na njih može računati.

– Imamo veliko srce. Od prvog dana kad je krenula akcija nismo uopće sumnjali da će biti toliki odaziv i hvala svima koji su pomogli onoliko koliko su mogli. Ne smijemo gubiti nadu u nas male. Mi mali činimo Hrvatsku, kazao je Rebekin otac Denis.

Sama Rebeka je sigurna da će sve proći u redu i da će se brzo ponovno sunčati na plaži i brčkati u moru.

– Bila sam u školi, oprostila se sa svojima iz razreda. Zaželili su mi sretan put i zagrlili me. Hvala svim ljudima velikog srca. Vidimo se uskoro! Voli vas Rebeka, poručila je optimistična 16-godišnjakinja iz Primoštena.