Pretraga

Mladež HDZ-a Split okrenula se protiv stranke i Mamića

A- A+

Mladež HDZ-a Split povukla je paralelu između Bobanovog udaranja policajca i Hajdukove obrane svojih ideala i navijača u neodigranom derbiju. Gotovo nevjerojatno zvuči da Mladež spremno govori o represiji Zdravka Mamića koji je veliki prijatelj sa svim strukturama HDZ-a o čemu najbolje svjedoči njegovo ludovanje na Saboru stranke prošle godine.

Kad je Zvone Boban ustao u obranu svojih ideala i svojih navijača zato što ih je netko “u ime zakona” u njihovoj zemlji krenuo maltretirati i ponižavati proglašen je herojem.

Kad je Hajduk ustao u obranu svojih ideala i svojih navijača zato što ih je netko “u ime zakona” u njihovoj zemlji krenuo maltretirati i ponižavati proglašen je “taocem huligana”, stoji na Facebook stranicama splitske mladeži uz link na vijest o neodigravanju derbija.

Mamić i Dinamo kao prst i nokat

Suradnja Dinama i HDZ-a počela je još u Tuđmanovoj eri, a Mamić se javno zavjetovao pred parlamentarne izbore 2007. godine kada je u jednim dnevnim novinama objavljen Dinamov oglas HDZ u srcu. Činila ga je registracija istog naziva, s potpisima predsjednika Barišića, izvršnog dopredsjednika Mamića, trenera Ivankovića i cijelog sastava koji je tada uključivao eminentne HDZ-ovce poput Chage, Sammira, Carlosa, Kocha i ostalih.

Podrška nije bila jednokratna jer se prošle godine na skupu Sabor HDZ-a – izbori 2013. Mamić pojavio kao gost i glavni zabavljač oporbene stranke silne željne vlasti. Izvršni dopredsjednik Dinama nikada nije bio politički aktivniji od dolaska na vlast Kukuriku koalicije koja ga je u obliku propale sportske inspekcije i ministra Jovanovića pokušala skinuti s trona.

Mladež nikada nije imala neovisan glas

Zanimljivo je što se Mladež HDZ-a Split odlučila usporediti Bobanovo
udaranje policajca na Maksimiru prije 24 godine s današnjom odlukom
igrača Hajduka da ne nastupe u znaku solidarnosti s crnim navijačkim
listama. Bobanovo udaranje s današnjeg kuta gledanje je bio rastanak s Jugoslavijom, a bit će vrlo zanimljivo vidjeti značaj odbijanja igranja derbija značiti 2038. godine.

Snažna je to poruka Mladeži HDZ-a Split svojoj stranci koja Mamića
zove na svoje predizborne skupove te tako javno podržava njegovo
djelovanje. Isto tako je to jedinstvena situacija za Hrvatsku u kojoj se pomladak neke stranke odlučio suprostaviti matici. Takve pojave nisu
nepoznanica u inozemstvu gdje je mladež njemačke stranke SPD-a glasovala
protiv velike koalicije sa CDU Angele Merkel.

Ipak, u Hrvatskoj do sada nije zabilježen slučaj da se mladež usudila dići
glas protiv matice jer one uglavnom služe za uhodavanje u
posao velikih, te samo s poslušnošću i naklonošću mogu uznapredovati u
seniorsku ligu. Velika je ovo stvar za juniore HDZ-a, a bilo bi lijepo
kada bi se službeno ogradili od Zdravka Mamića i pozvali svoje
starješine da preispitaju odnose s najvećim nogometnim moćnikom u
povijesti ovih prostora.

– Kada NEPRAVDA postane ZAKON, OTPOR postaje DUŽNOST…1950…, pišu iz Mladeži HDZ-a Split. Hoćete li ispuniti svoju dužnost i stvoriti otpor protiv politike vlastite stranke?

______________________________________________________________________________

Komentar je stav autora

Mladež HDZ-a Split okrenula se protiv stranke i Mamića
Share via
Copy link
Powered by Social Snap