Pretraga

Mladi čitatelj cijepio se AstraZenecom pa nam ispričao svoje iskustvo: ‘Ostao sam šokiran’

A- A+

Mladi čitatelj, jedan od onih koje su pozvali na cijepljenje ovih dana, dobio je prvu dozu AstraZenece. Za portal srednja.hr ispričao je svoje iskustvo. Ostao je pomalo šokiran, priznaje nam, koliko je cijepljenje bilo dobro organizirano.

Foto: Unsplash; Steven Cornfield

Duje, 24-godišnji čitatelj portala srednja.hr, jedan je među barem nekoliko desetaka mladih koji su koncem vikenda dobili poziv na cijepljenje. Greškom ili ne, prvu dozu cjepiva AstraZeneca dobio je u utorak nešto nakon podneva.

‘Čekao sam, kad zbrojim, sve skupa tri minute’

– Ulazim na Velesajam, to je odmah prvi paviljon, vidim ogroman natpis: cijepljenje. Reda nema, ali je sve osigurano, trake, ljudi je dosta i dobro su organizirani. Kod ulaska u paviljon jedan čovjek drži dezinficijens, drugi ti mjeri temperaturu. Onda te treća osoba upućuje na šalter, gdje ti isprintaju tvoje podatke i staneš u red za cijepljenje, priča nam.

Koliko se sjeća, unutar prvog paviljona na Velesajmu ima nekih petnaestak pozicija za cijepljenje, a redari upućuju ljude gdje točno moraju poći dalje.

– U ovoj fazi sam čekao, kad zbrojim, sve skupa tri minute. Bilo je jako dobro organiziramo. U nekom trenutku dođeš do doktorice, ona ti postavi pitanja o alergijama i slično. Ako je sve u redu, iza doktorice stoji dvoje djelatnika za kompjuterom. Predaš im papire, dođeš kod sestre koja te cijepi. Nakon cijepljenja dobiješ potvrdu i ideš u čekaonicu u kojoj čekaš 15 minuta da ne bi dobio neku reakciju. Nakon toga opet te drugi doktor pita kako se osjećaš. Kad to prođe, možeš ići svojim putem, prepričava nam.

Dobio temperaturu, no bez ostalih nuspojava

Najšokantnije od svega u procesu cijepljenja bila mu je, priznaje nam, organiziranost. Osjećao se kao u nekom alternativnom svemiru jer, kaže, nije očekivao da će to sve biti tako dobro posloženo. Cijeli je proces trajao ukupno manje od pola sata. Na Velesajam je došao u 12:50 sati, a u 13:15 je već krenuo kući. Navečer je dobio temperaturu zbog koje nije baš najbolje spavao. Ujutro je temperatura bila nešto viša, imao je bol u ruci u koju je primio cjepivo i malaksalost u mišićima.

– Osjećao sam da imam temperaturu, no ništa me nije pretjerano boljelo. Nisam imao nikakve druge simptome, osim te boli u ruci, no nije bilo ništa strašno. Čuo sam da su neki imali glavobolju. Dobro je prošlo, sve skupa temperatura nije trajala ni cijeli dan, ispričao nam je Duje.

Mladi čitatelj cijepio se AstraZenecom pa nam ispričao svoje iskustvo: ‘Ostao sam šokiran’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap