Pretraga

Mladi fotograf s Krka bavi se i filmom, glazbom i glumom

A- A+

Mladi Antonio Brusić sa Krka bavi se fotografijom, filmom, svira nekoliko instrumenata, a bavio se i glumom. Od pejzaža, portreta, sportskih i reklamnih, svaka nova fotografija predstavlja mu izazov.
Voli eksperimentirati, a kao najveći uzor izdvaja svog oca čijim je stopama i krenuo prije nekoliko godina. Kao učenik srednje turističke škole Antonio je uspio pronaći vremena za sve svoje aktivnosti, a film i glazbu uspješno je spojio snimanje glazbenog spota. Svira u gradskim orkestrom, glumi sa Otvorenim kazalištem u Krku, član je Mreže mladih fotografa i aktivan sudionik Foto dana mladih. Iako krčka zima izgleda grubo uz jaku buru Antonio cijelu zimu aktivno radi na svojim hobijima, a tokom zime zapusti jedino košarku. Društveni mladić uvijek se trudi nešto novo saznati od starijih kolega i vrlo rado prihvaća konstruktivne kritike. Ispričao nam je kako je to sve započelo.

Učenik srednje turističke škole Antonio Brusić ima mnoštvo hobija – uspješno se bavi glazbom, filmom, glumom i fotografijom, no tu ne staje njegov angažman na brojnim poljima. U razgovoru s mladim i talentiranim mladićem otkrili smo kako je otkrio sve te talente i kako je spojio sve te hobije.


Izdvojeni članak

Mlada slikarica iz Karlovca slika uz pomoć soli i crnog čaja

S: Kada i kako se probudio tvoj interes za fotografijom?

Iako je fotografija u mom životu bila oduvijek prisutna, interes za fotografijom probudio se unazad tri do četiri godine. Razlog tomu je i moj otac koji se bavi fotografijom. S vremenom sam ju jednostavno zavolio i krenuo njegovim stopama. Fotografija je, uz glazbu, jedna predivna grana u mojem životu pomoću koje mogu zaustaviti vrijeme i kasnije kao vremeplovom putovati kroz prošlost!

S: Koje motive najviše voliš?

Pošto živim na selu, u prirodi, glavni motivi su mi uglavnom bili krajolik, životinje, more…
Kasnije auti i motori, a zatim sam počeo fotografirati portrete koje uvijek nastojim ukomponirati sa prirodom. Do sada, iako imam puno fotografija, samostalnu izložbu nisam imao.

Uz fotografiju baviš se i glazbom, koliko dugo?
Glazbom se bavim od kad znam za sebe, išao sam u glazbenu školu za klavir, a kasnije sam se prebacio na bubnjeve i danas sam bubnjar u gradskom limenom orkestru. Uz klavir i bubanj znam još par instrumenata, tu je i gitara koja je najčešće prisutna na nekakvim druženjima

Izdvojeni članak

Dvadesetdvogodišnja Karlovčanka fotografijom osvaja New York

S: Jesi li uspio spojiti svoj interes za glazbom i fotografijom?

Glazbu sam ponajprije spojio sa videom i to snimanjem spota za cover Kiss Me. Cijeli spot sam snimao i montirao sam, izuzev par kadrova na kojima sam svirao bubnjeve. Trenutno radim na još 3 spota, koja bi uskoro trebala bit na youtube-u.

S: Kako reagiraš na kritike iskusnijih fotografa?

Obožavam kritike! Ne volim kada mi fotografija prođe nezapaženo, odnosno kada su komentari „lijepa, super, divna“ jer s time neću ništa novoga naučiti. Imam par kolega s kojima redovito komentiram i kritiziram svaku fotografiju koju napravim. Shvaćam to kao jednu jako dobru i veliku školu. Tako sam do sada najviše i naučio.

Izdvojeni članak

Zanima te fotografija? Učlani su u Mrežu mladih fotografa

S: Jesi li imao prilika zaraditi na svojim fotografijama?

Jesam, ovo ljeto prvi puta. To je također bio velik izazov za mene. Kada radite nešto za novac onda to treba ispasti što bolje, a ljudi koji su vas platili moraju time biti zadovoljni. Moram priznati da sam imao dosta veliku tremu.

S: Kako preživljavaš krčku zimu?

Zavući se u kuću je definitivno najgora opcija,cijelu zimu zapravo čekam ljeto. Doma sviram, šetam psa, fotografiram, snimam. Svakako gdje god krenem, aparat je uz mene. Na kraju nešto sitno vremena ostane i za se posvetiti školi.

Mladi fotograf s Krka bavi se i filmom, glazbom i glumom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap