Pretraga

Mladi informatičari ne prestaju nizati uspjehe: Na olimpijadi osvojili srebrnu i brončanu medalju

A- A+

Na 25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2018, koja se od 12. do 18. kolovoza održala na Fakultetu matematike, računarstva i mehanike Sveučilišta u Varšavi, Hrvatska informatička reprezentacija i ove je godine ostvarila zapažen uspjeh.

Leonard Inkret, Paula Vidas, Josip Klepec i Dominik Fistrić | Foto: Hrvatski savez informatičara

Učenici četvrtog razreda XV. gimnazije u Zagrebu (Leonard Inkret, Paula Vidas, Josip Klepec i Dominik Fistrić) prošlog su tjedna predstavljali Hrvatsku na  25. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Varšavi.

Izdvojeni članak

Nove medalje stižu nam iz Rusije: Genijalni informatičari osvojili dva srebra i broncu na Europskoj olimpijadi

Ovi mladi informatičari prethodno su ostvarili najbolje rezultate na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi u ožujku, te na izbornim pripremama koje su se održale početkom travnja. Tako su postali članovi naše reprezentacije koja je otišla u Varšavu, a iz nje su se vratili s dvije medalje.

Josip Klepec osvojio je srebro, a Paula Vidas broncu, i to u konkurenciji 55 natjecatelja iz osam država članica te gostujućih reprezentacija. S informatičarima su u Varšavi bili i njihovi stručni voditelji, Ivan Paljak i Stjepan Požgaj, te Krešimir Malnar, član Upravnog odbora Međunarodne informatičke olimpijade i, od nedavno, Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade.
Natjecanje se sastojalo od rješavanja šest problemskih zadataka u 2 dana natjecanja, u programskim jezicima C/C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupao je tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.