Pretraga

Mladi inženjer iz Srbije postavlja bizarne Guinnessove rekorde

A- A+

Dalibor Jablanović je nezaposleni inženjer iz Srbije, koji se profesionalno bavi postavljanjem Guinnessovih rekorda. Zasada je vlasnik triju, a kao svoj cilj vidi postavljanje što većeg broja njih. Dosadašnje rekorde postavio je uz pomoć žlica, ukosnica i post-it papirića. Disciplinu uspravno postavljenih novčića je sam izmislio, ali nije vlasnik rekorda u njoj.

Screenshot: You Tube

Mladi inženjer elektrotehnike i računalstva iz Srbije Dalibor Jablanović nije zaposlen, ali ima jedinstven hobi. Naime on je profesionalni obarač Guinnessovih rekorda, a dosada ih je postavio tri. Jednu disciplinu Dalibor je sam izmislio, ali u njoj nije vlasnik rekorda. Riječ je o postavljanju najvećeg broja kovanih novčića uspravno!

Izdvojeni članak

Srednjoškolac srušio Guinessov rekord u vožnji bicikla na jednom kotaču

Rekordi u oblasti ‘kućne stvari’

Kako je već dvije godine nezaposlen, mladi inženjer se odlučio pronaći hobi za ispunjavanje viška slobodnog vremena. On se odlučio sudjelovati u izazovima na Guinnessovom siteu, u oblasti ‘kućne stvari’. Naime Dalibor drži rekord u balansiranju najvećim brojem žlica na licu.

Tu nije bitno vrijeme njihova postavljanja, nego da žlice bar pet sekundi stoje na licu. Prije Dalibora najuspješniji takmac balansirao je sa 17 žlica, a njemu je uspjelo s 25.

Drugi rekord koji drži je pravljenje frizure u 30 sekundi s čak 54 ukosnice, piše rtl.hr.

Dalibor je vlasnik rekorda u najvećem broju postavljenih post-it papirića na lice u minuti. Najviše ih je uspio naslagati 28, po čemu je dakle rekorder.

Prijatelj i najveći rival drži rekord u njegovoj disciplini

U disciplini koju je sam izmislio ‘najviše postavljenih kovanih novčića u minuti‘ rekord drži njegov prijatelji najveći rival, Talijan Silvio Sabo.

Sljedeći rekord koji će Dalibor Jablanović nastojati oboriti je ‘najveći broj potrganih kuverti u minuti’. Sretno mu bilo!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap