Pretraga

Mladi poduzetnik s Krka proizvodi jedinstvene likere s tradicijskim okusima

A- A+

Lemonica, Zlatna i Aronica imena su likera koje proizvodi 24-godišnji Luka Justinić s Krka. Njegova tvrtka, LikeRi d.o.o., bavi se proizvodnjom likera jedinstvenih okusa, s naglaskom na tradicijsku komponentu proizvoda otoka Krka. Mladi poduzetnik ima obiteljsko iskustvo proizvodnje i prodaje tradicijskih likera, a za svoje je ideje dobio brojne nagrade.

www.crane.hr

Samo mu je 24 godine, a već je dobio brojne nagrade za svoje proizvode. Riječ je o Luki Justiniću s Krka, čija se tvrtka bavi proizvodnjom likera jedinstvenih okusa, s naglaskom na tradicijske okuse s njegova otoka. Za sada u ponudi ima tri vrste ovih alkoholnih pića, a naziv im je Lemonica, Zlatna i Aronica.

Izdvojeni članak

Mladi fotograf s Krka bavi se i filmom, glazbom i glumom

Brojna priznanja i međunarodni uspjesi

Na sajmu autohtonih proizvoda ‘Kupujmo Hrvatsko’ kao i na međunarodnom sajmu koji se održava u Hrvatskoj, ‘Istarska Histria’, Luka je dobio neke od nagrada za svoje ideje. Nakon samo tri mjeseca rada i s tada jedinim proizvodom, Lemonicom, Luka je sudjelovao na Svjetskoj gastropremijeri Eko proizvoda za 2012. godinu u Londonu i tako ostvario svoje najveće priznanje, prenosi www.crane.hr.

Sa svojim se projektom ‘LikeRi otok Krk’ prijavio za financiranju od strane programa EU i među brojnim prijavljenim projektima, njegov je projekt odobren prvi u kategoriji hrane i pića u Hrvatskoj. U London mladi poduzetnik odlazi na pet mjeseci na stručno usavršavanje i istraživanje tržišta za svoj projekt, njegovu distribuciju i brendiranje.

– Izuzetno sam ponosan da je moj projekt ‘LikeRi’ prepoznat kao perspektivan proizvodni projekt s velikim potencijalom. Cijela priča je nastala iz beskrajne ljubavi prema otoku Krku, kulturi, ljepotama i blagodatima svih što ih nosi. Ideje o proizvodnji inovativnih vrsta likera su dugo postojale u mojoj obitelji, a neupitan je i izrazito jak utjecaj Londona i EU gdje sam proveo pola godine u aktivnostima vezanima za otvaranje vrata u inozemstvu, kaže Luka. 

Izdvojeni članak

Genijalan maturalni rad: Maturant s Krka napravio e-fiću

Novi okusi stižu krajem godine 

– Odlučio sam naše hobističke početke proizvodnje likera pretočiti u ozbiljni poslovni projekt. Siguran sam da stečenim povjerenjem Europske unije što smo ga dobili i mnogim nagradama, otok Krk i projekt ‘LikeRi’ su danas dobili nevjerovatnu dodanu vrijednost koja će ga ponosno predstavljati na svakom kutu Lijepe Naše, Europe i svijeta gdje smo započeli ozbiljnu tržišnu utakmicu. Ukazivanjem interesa investitora unazad dvije godine, stekli smo kvalitetniju i jasniju sliku dugoročnog potencijala projekta, objašnjava Luka.

Trenutno se nude tri likera, Lemonica, Aronica i Zlatna. Lemonica je na bazi limuna i ljekovitog bilja s područja naših otoka, Aronica na bazi ekološkog soka od aronije, a Zlatna na bazi bijelog vina od sorte žlahtina, a uz nju u svijetu postoji samo još jedan liker na bazi bijelog vina uopće. Trenutno se testiraju uzorci za još tri do četiri nova okusa likera, koji bi se trebali razviti do kraja ove godine.

Mladi poduzetnik s Krka proizvodi jedinstvene likere s tradicijskim okusima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap