Pretraga

Mladi pokažite da ste živi: Peticija za vraćanje Oskara znanja

A- A+

Udruga srednjoškolaca pokrenula je online peticiju za vraćanje Oskara znanja koju je Agencija za odgoj i obrazovanje ukinula radi troška od 150.000 kuna. Riječ je o ceremoniji na kojoj se državnim prvacima iz svih područja znanja, kao i najbolje tri plasirana na međunarodnim natjecanjima nagrađuje s Oskarom. Nakon što su se građani odlučili organizirati i pokrenuti inicijativu sakupljanja novaca, udruga srednjoškolaca napravila je online peticiju koju možete potpisati ovdje, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Izdvojeni članak

Građani revoltirani – Oskar znanja će održati država ili mi

Drage srednjoškolke i srednjoškolci, poštovane profesorice i profesori, cijenjeni roditelji:

U zadnjih nekoliko dana svjedoci smo ukidanja nagrade “Oskar znanja” od strane Agencije za odgoj i obrazovanje. Ta već tradicionalna nagrada bila je poput pravog “Oskara” za mnoge učenike. Biti dobitnik te nagrade značilo je biti priznat i cijenjen, a nagrada je bila dodatni motiv za učenje i rad.

Brojni bivši učenici i danas drže taj kipić na istaknutom mjestu u svojoj sobi ili na radnom mjestu. “Oskar znanja” je najveće priznanje koje su učenici mogli dobiti od strane Republike Hrvatske.

Nažalost, trošak od oko 150 000 kuna čini se prevelik AZOO-u te se odlučili ukinuti nagradu. Kao udruga koja je uvijek cijenila i koja će uvijek cijeniti znanje, marljivost i izvrsnost, odlučili smo pokrenuti online peticiju protiv ukidanja “Oskara znanja”.

Odvojite 30 sekundi i potpišite!

Pokažimo da ovo društvo cijeni mlade ljude koji su uvijek istaknuti kao budućnost Hrvatske, a domovina ih često tako ne tretira.

S poštovanjem,

Leo Fel,

v. d. predsjednik Udruge srednjoškolaca Hrvatske

Copy link
Powered by Social Snap