Pretraga

Mladi razočarani Vukovarci napisali svoju Priču o gradu

A- A+


Izdvojeni članak

Srednjoškolac napisao pjesmu o Vukovaru na Facebooku Vlade RH

Nakon Domovinskog rata mnogi su pozivali ljude da se vrate u Vukovar. O posljednjoj nadi koju treba dati svome gradu i njegovim parkovima pisao je i Siniša Glavašević. Dvadeset i jednu godinu nakon rata, mladi koji žive u Vukovaru razočarani su razorenom prošlosti, ali i razorenom sadašnjosti i nepostojećom budućnosti. Mladi Vukovarci poručuju da ‘Grad, valjda nam je sada svima više jasno, to nismo mi’.

Priča o gradu Siniše Glavaševića jedna je od najpoznatijih priča o Domovinskom ratu u Vukovaru koje se svi sjećaju. U svojoj Priči o gradu Glavašević se pita ‘tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?’

Godinama kasnije, mladi grada Vukovara napisali su svoju verziju Priče o gradu. Frustrirani nezaposlenošću i ne tako svijetlom budućnosti mladi pišu da odustaju od svih onih koji su im obećavali pravdu, istinu, odustaju od traženja posla da b osigurali egzistenciju u životu, odustaju od svega što su još jučer naivno smatrali nužnim za nekakav novi početak, a dočekali su još jedan kraj.

Njihovu cjelokupnu priču o gradu pročitajte u videu koji su napravili.

Mladi razočarani Vukovarci napisali svoju Priču o gradu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap